וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כל העולם נגדנו: נבחרת ישראל באליפות העולם עד גיל 19

27.6.2025 / 15:00

הם לא קיימו משחקי הכנה, כמעט ולא הגיעו לאליפות, מופיעים ללא הכוכב שנבחר בדראפט ואפילו יש נבחרת שמאיימת להחרים משחק נגדה. נבחרת ישראל עד גיל 19, בהדרכת שרון אברהמי, מקווה להפתיע בלוזאן, כשהיא מציגה כוכב שרוצה לפרוץ רגע לפני המכללות

תקציר זכייתה של פנרבחצ'ה באליפות טורקיה אחרי ניצחון על בשיקטאש/ספורט1

בפעם הראשונה בתולדותיה תחל מחר (שבת, 21:00) נבחרת ישראל עד גיל 19 את השתתפותה באליפות העולם בלוזאן שבשוויץ. זאת הפעם ה-17 שהאליפות מתקיימת, והנבחרת אותה מדריך שרון אברהמי מצטרפת ל-15 נבחרות נוספות בניסיון לזכות בתואר אלופת העולם, כשעיני אנשי הסקאוטינג מקבוצות רבות ב-NBA ובאירופה יעקבו מקרוב אחר הנעשה בטורניר.

ישראל העפילה לטורניר בזכות המקום הרביעי אליו הגיעה באליפות אירופה לנוער בשנה שעבר. חלק מהשחקנים שבסגל היו גם בטורניר בשנה שעברה, אבל מי שלא יהיה שם הוא בן שרף, שנבחר בדראפט ה-NBA אתמול, ובהיעדרו יצטרכו לא מעט שחקנים לבצע קפיצת מדרגה ולעזור לשחקנים המובילים לקחת את הנבחרת להישג מרשים.

ישראל לא ערכה ולו משחק הכנה אחד, בעקבות המלחמה עם איראן שמנעה מהנבחרת לצאת לטורניר הכנה שתוכנן, והיא הייתה בספק מסוים לטורניר, כשליטא כבר קיבלה הודעה להתכונן להחליף את החבורה של אברהמי, אלא שבשבוע שעבר הצליחו השחקנים לצאת מהארץ, חזרו להתאמן ויקוו שהשבוע ללא אימונים שעבר עליהם לא ישפיע בסופו של דבר בטורניר עצמו.

בן שרף, נבחרת ישראל. fiba.com, אתר רשמי
בן שרף בטוח יחסר לנבחרת ישראל באליפות/אתר רשמי, fiba.com

16 נבחרות חולקו לארבעה בתים בלוזאן. ישראל תשחק בבית שנחשב על הנייר לחלש ביותר וכולל את המארחת שוויץ, ירדן שסביב המשחק בינה לבין ישראל יש ספק בעקבות הלחצים מבית על הירדנים לא להופיע להתמודדות, והרפובליקה הדומיניקנית. עד כמה הבית הנוכחי פחות איכותי? מדובר בבית היחיד שבו לאף נבחרת אין שחקן שמייצג אותה בטופ 20 כישרונות בטורניר, לפי האתר הרשמי, והנבחרות מדורגות במקומות 13-16, האחרונים, לפי דירוג הכוח הראשון שפורסם, כשישראל מדורגת 13.

ישראל תפגוש במוצאי שבת את שוויץ המארחת, בראשון את ירדן ובשלישי את הרפובליקה הדומיניקנית. כל הנבחרות יעפילו לשלב הבא, כמו בכל טורניר נבחרות צעירות של פיב"א, כשישראל מצטלבת עם בית המוות, שכולל את ארצות הברית (המדורגת ראשונה בדירוג הכוח), אוסטרליה (הרביעית), צרפת (החמישית) וקמרון (השמינית).

בהיעדרו של שרף, עיניי הכדורסל הישראלי כולו לעבר השותף שלו בנבחרות הצעירות - עומר מאייר. הגארד שבחר לעזוב את ישראל בסוף העונה הנוכחית ולעבור לאוניברסיטת פרדו, מגיע אחרי עוד עונה בה קיבל הזדמנויות לא רבות במכבי תל אביב, אבל לרוב זה לא הפריע לו להוביל את הנבחרות הצעירות של ישראל.

מאייר מנוסה באופן יחסי במעמדים האלה, ועל פי אנשי הנבחרת, החיבור בינו לבין יתר השחקנים הוא יוצא מן הכלל, כשאברהמי בחר בו, ביחד עם מירון כץ, לשמש כקפטן. התקווה בנבחרת היא שבהיעדרו של שרף, יוכל מאייר לעשות דברים נוספים מעבר למה שהתרגלו ממנו בנבחרות בשנים הקודמות, ולהוכיח כי הוא מסוגל לפרוע את השטרות בזמן הנכון.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רוצים להנות מאינטרנט מהיר וחבילת טלווזיה בזול? זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

שחקן מכבי תל אביב עומר מאייר. ברני ארדוב
העיניים עליו. עומר מאייר/ברני ארדוב

מאייר הוא השחקן היחיד ששיחק העונה בליגת העל. מי שיעזרו לו הם חברו לקבוצת הנוער במכבי תל אביב ירון גולדמן, שמגיע אחרי עונה בה ירד ליגה בלאומית באליצור שומרון. מרני בלגה, ששייך להפועל ירושלים, יש ציפיות משמעותיות אחרי עונה בה הראה לא מעט פוטנציאל ברמת השרון מהלאומית. אורן סהר היה אחד השחקנים המרשימים בליגה הארצית במדי מכבי שוהם, אריאל סלע עבר עונה מורכבת בעוטף דרום בלאומית, מירון כץ מגיע גם כן מהליגה השלישית שם שיחק בגלבוע/ברוש, ואביב הנקין אחרי עונה בה מיעט לשחק במכבי רחובות.

ארבעה שחקנים בנבחרת של אברהמי באים מליגת העל לנוער - אלון דניאלי הוא אחד השמות המבטיחים לפרוץ כשרשם עונה מצוינת בנס ציונה, כשרועי שרון היה מרחק ניצחון אחד מאליפות עם עמק חפר. צמד שחקני הפנים של קבוצת הנוער של מכבי תל אביב, תמיר גולד וגבי ארטמנקו, שזכו עם הקבוצה בגביע המדינה, יקוו ביחד עם ג'ול כארם שמגיע משנה ראשונה בליגת המכללות, לתת פייט לגבוהים המובילים בעולם בגילם.

מאמן הפועל גלבוע גליל שרון אברהמי. מאור אלקסלסי
המטרה: להימנע ממפגש עם אחת מנבחרות הענק בבית המקביל. אברהמי/מאור אלקסלסי

כפי שכבר ציינו, ישראל מדורגת במקום ה-13 ערב הטורניר בדירוג העוצמה. העובדה שההכנה הייתה רחוקה מלהיות אופטימלית, מורידה אפילו עוד יותר את הציפיות מהבחורים בכחול לבן. עם זאת, בנבחרת מאמינים שניתן לעשות דברים יפים.

המטרה הראשונה של ישראל תהיה לסיים במקום הראשון בבית המוקדם, כדי לנסות ולהימנע משלוש נבחרות הענק בבית המקביל - ארצות הברית, צרפת ואוסטרליה, שלהם שחקנים רבים שאמורים להיות בשנים הבאות בטופ העולמי. בין היתר ניתן להזכיר את איי ג'יי דייבנטסה האמריקאי, שנכון לעכשיו מדורג במקום השני במוק דראפט לשנה הבאה, ואת דאש דניאלס האוסטרלי, אחיו של שחקנה של אטלנטה הוקס דייסון דניאלס.

אם ישראל תוכל להימנע מנבחרות הענק, ולפגוש את קמרון, יהיה לה סיכוי מסוים לעלות לרבע הגמר, אחרת הסיכוי הזה לא ריאלי. גם אם לא תעלה לשמונה האחרונות, ירצו בנבחרת לסיים טוב במשחקי הדירוג, בתקווה לסיים כמה שיותר גבוה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully