ליברפול השלימה את רכישתו של המגן השמאלי של בורנמות', מילוש קרקז, בעסקה בשווי 40 מיליון ליש"ט, כאשר סך ההוצאות של אלופת הפרמיירליג בחלון ההעברות הקיץ צפוי לחצות את רף 200 מיליון הליש"ט (כ-235 מיליון יורו).
המגן בן ה-21, שלפי הדיווחים חתם על חוזה לחמש שנים באנפילד, הוא ההחתמה האחרונה של המאמן ארנה סלוט, כאשר ליברפול כבר צירפה את ג'רמי פרימפונג מבאייר לברקוזן תמורת 29.5 מיליון ליש"ט, ואת חברו לקבוצה, פלוריאן וירץ, בעסקה שצפויה להפוך לשיא בריטי עם סכום של 116 מיליון ליש"ט (כ-135 מיליון יורו).
ליברפול גם הסכימה כבר באוגוסט האחרון לעסקה בשווי 29 מיליון ליש"ט עבור השוער גיורגי ממארדשווילי, שיצטרף רשמית לקבוצה מוולנסיה ב-1 ביולי - ובכך ההוצאות של ליברפול בקיץ חוצות את רף 200 מיליון הליש"ט.
"אני באמת שמח", אמר קרקז לאתר הרשמי של ליברפול. "זה כבוד גדול עבורי, זכות לשחק עבור אחד המועדונים הגדולים בעולם - המועדון הגדול ביותר באנגליה. אני פשוט מאוד מאוד שמח ונרגש".
קרקז היה מהשחקנים הבולטים של בורנמות' בעונה שעברה, כשהוא כובש שני שערים ומוסיף שישה בישולים ב-38 הופעות בפרמיירליג. בליברפול עקבו אחריו תקופה ארוכה. המנהל הספורטיבי של ליברפול, ריצ'רד יוז, שהצטרף בקיץ שעבר מבורנמות', היה זה שהחתים את קרקז לשורות הדובדבנים מהקבוצה ההולנדית אלקמאר בשנת 2023.
ב"סקיי" מסבירים: החשיבות של העסקה
על פי ניק רייט מ"סקיי ספורט", "ליברפול פעלה במהירות להחליף את טרנט אלכסנדר-ארנולד, כשהודיעה על החתמתו של ג'רמי פרימפונג באותו היום שבו עזיבתו לריאל מדריד אושרה. נראה שהם מיישמים את תוכנית הירושה בעמדת המגן השמאלי באותה יעילות.
"כמובן שיש הבדל משמעותי - נכון לעכשיו, מילוש קרקז מגיע מבורנמות' כדי להתחרות עם אנדי רוברטסון, לא להחליף אותו. אבל יש צורך באנרגיה רעננה בעמדת המגן השמאלי, במיוחד כשהשחקן הסקוטי נכנס לשנת החוזה האחרונה שלו".