בזמן שבוסטון מפרקת את קבוצת האליפות ומשחררת כוכבים על מנת לצמצם עלויות, ג'רו הולידיי ופורטלנד מנסים להבין את משמעות הטרייד. כזכור, אתמול הולידיי גילה שהוא עוזב את בוסטון, לאחר שתי עונות ואליפות NBA אחת. הסלטיקס שלחו את הולידיי, בן ה-35, לפורטלנד טרייל בלייזרס בתמורה לאנפרני סיימונס הצעיר - והולידיי לא אהב את המהלך.
על פי דיווח בארה"ב, מקורב לשחקן מסר שהולידיי "כועס" ("Pissed") על כך שהועבר בטרייד לפורטלנד. "האמת היא, שאם הוא יישאר שם, אני בטוח שהוא יהיה המקצוען שתמיד היה ויתרום בצורה חיובית", אמר המקור. "אבל הוא לא מרוצה מהעסקה הזאת. אני אופתע אם פורטלנד לא תעביר אותו הלאה אם תוכל, כי כרגע הוא לא רוצה להגיע לשם.
"אני בטוח שאם הוא ייאלץ להגיע לפורטלנד, הוא יילך וזה יהיה בסדר, אבל כרגע הוא רוצה להיות במקום אחר. עם החוזה שלו, זה לא הולך להיות פשוט".
אפשר להבין מדוע הולידיי מאוכזב מכך שהועבר לטרייל בלייזרס. בבוסטון הוא היה חלק מקבוצה שמתמודדת על האליפות, והייתה לו הזדמנות לזכות בטבעת שלישית לפני פרישה אפשרית. כעת הוא ניצב מול מציאות שונה לחלוטין בפורטלנד - קבוצה שבקושי עשויה להעפיל לפלייאוף, ובוודאי שאינה מועמדת לאליפות.