כמו הפועל באר שבע שתמריא מחר למחנה אימון בפולין, גם לבסקי סופיה מעלה הילוך בהכנות שלה לקראת המפגש הכפול במוקדמות הליגה האירופית (10 ו-17 ביולי).
במשחקי ההכנה של הכחולים, המאמן הספרדי חוליו ולאסקס מתכנן לבחון שינויים בהתקפה - ואם הוא ישתכנע שהם עובדים טוב, הם עלולים להקשות על ההגנה של רן קוז'וך לפחות מבחינת ההתמודדות עם מהירות.
ולאסקס לא לגמרי משוכנע שמוסטפה סנגארה ואלכסנדר קולב מתאימים לכדורגל שלו והקבוצה אפילו מוכנה למכור אותם. נגד באר שבע, יכול מאוד להיות שהספרדי יחליט לפתוח בחוד עם אברטון. הברזילאי הוא שחקן כנף זריז ובעזרת המהירות שלו, לבסקי מנסה לעקוץ יריבות שלוחצות גבוה.
במשחק הפלייאוף העליון נגד האלופה לודוגורץ במרץ האחרון, ולאסקס תפקד את אברטון בחוד ושיחק בלי חלוץ חוד טבעי. התוצאה: הברזילאי כבש ובבולגריה טוענים שזה היה אחד המשחקים הטובים של הקבוצה בעונה החולפת. לעומת זאת, נגד קבוצות פחות טובות - במשחקים בהם לבסקי החזיקה בכדור יותר - האפקט שלו כחלוץ התבטל ולכן הוא שיחק בעיקר בכנף.
מעבר לאברטון שינוסה ויתנסה שוב בחוד במשחקי ההכנה, בבולגריה מספרים שההפתעה בחלק הקדמי עשויה להגיע משחקן שלא היה חלק מהקבוצה בעונה שעברה (ולכן הפועל באר שבע לא תוכל לצפות בו במדים הכחולים בתוכנות הסקאוטינג).
מדובר בבוריסלב רופאנוב בן ה-20, שהושאל בעונה החולפת לספטמברי סופיה ועשה קפיצת מדרגה עם 12 שערים.