מכבי נתניה אמורה להתחיל את אימוני טרום העונה שלה בתחילת השבוע הבא, אולם בשל מצב המלחמה בישראל, לא ברור כרגע איך זה הולך לקרות.
המאמן יוסי אבוקסיס עדיין תקוע ביוון, לשם המריא לחופשה משפחתית וכרגע כמו עוד עשרות אלפי ישראלים, הוא מחפש טיסה שתחזיר אותו לישראל. בנוסף לכך יש עוד מספר שחקנים שיצאו לחופשות פרטיות וטרם הצליחו לחזור ארצה, וגם השחקנים הזרים שחתומים בקבוצה לעונה הבאה ועזבו את ישראל, עדיין לא יודעים כיצד יחזרו ארצה לתחילת האימונים כל עוד יש עוצר טיסות והמרחב האווירי לישראל סגור.
בתוך כך ממתינים בנתניה להתכנסות הוועדה להעברת זכויות בהתאחדות לכדורגל, כדי לעביר את השליטה במועדון באופן רשמי לקבוצת הרוכשים האמריקאית Aliya. ברגע שזה ייקרה, ההכנות המקצועיות לעונה הבאה יתפסו תאוצה.
מי שצפוי לפתוח את העונה עם הקבוצה, הוא הבלם הגאורגי סאבה חבדגיאני, שסיים את עונת ההשאלה לדינמו טביליסי ויחזור כעת אוטומטית לשורות נתניה. לוואלה ספורט נודע שבצוות המקצועי ירצו לבחון את הבלם הגאורגי מקרוב וייתכן שהעונה הוא יישאר בסגל הקבוצה. חבדגיאני שיחק השבוע שלושה משחקים מלאים והשלים 270 דקות במדי נבחרת גאורגיה הצעירה ביורו הצעירות שמתקיים בימים אלו בסלובקיה. אמש סיימו הגאורגים את חלקם באליפות עם הפסד 4:0 לפורטוגל, כאשר חבדגיאני משלים 90 דקות ואף שימש כקפטן הנבחרת. במשחק הפתיחה ניצחה גאורגיה את פולין ואחר כך הפסידה לצרפת. בעקבות ההפסד לפורטוגל אמש, סיימו הגאורגים במקום השלישי בבית המוקדם שלהם וכאמור סיימו את חלקם באליפות.
המגעים עם הקשר איסמעילה סורו ממשיכים ובמועדון מעריכים שהוא צפוי להצטרף. סורו, שמועמדותו לנתניה פורסמה כאן לראשונה, סיים את חלקו בבית"ר ירושלים והוא צפוי להתאחד מחדש עם המאמן אבוקסיס, שאימן אותו בבני יהודה.