בהנחיית שר התרבות והספורט מיקי זוהר, התקיימה היום (שלישי) ישיבה בין הנהלת משרד התרבות והספורט, ראשי עולם הספורט ונציגי משרד התחבורה, במטרה לבחון פתרונות שיאפשרו את השתתפותם של ספורטאים ישראלים בתחרויות בינלאומיות - על רקע המצב הביטחוני המתמשך ומגבלות התחבורה האווירית.
בהודעה ממשרד התרבות והספורט נמסר: "במהלך הישיבה הובהר כי מדינת ישראל מצויה בעיצומה של מלחמה קשה, שבמהלכה משוגרים טילים לעבר העורף מדי יום. לנוכח המלחמה, חלות מגבלות חמורות על יציאה מישראל - המרחב האווירי סגור, והיציאה בדרך הים אינה מתאפשרת.
"לצד זאת, הדגישו נציגי המשרד את החשיבות האסטרטגית שבהשתתפות נבחרות ישראל בתחרויות בינלאומיות, במיוחד לאור השלכות אפשריות על השתתפות בתחרויות המשך".
עוד נמסר: "הדיון כלל גם את סוגיית נבחרת הכדורסל הלאומית, האמורה לצאת לשווייץ בשבוע הבא במסגרת אליפות העולם. הובהר כי ישנה חשיבות עליונה לאפשר את יציאתם, ולמנוע תקדים של היעדרות ישראלית מתחרות כה חשובה.
משרד התרבות והספורט בראשות השר מיקי זוהר ימשיך לפעול עם כלל הגורמים הרלוונטיים על מנת להבטיח את השתתפותה של ישראל בזירה הבינלאומית גם בתקופות מאתגרות".