אוקלנד סיטי הקטנה תשחק הערב (ראשון, 19:00) נגד באיירן מינכן בגביע העולם לקבוצות, במשחק שיגלם את ההבדלים העצומים בין צמרת הכדורגל העולמי למי שעוסקים בענף באופן חובבני. בטורניר עם פרס כספי כולל של מיליארד דולר ועם כוכבים כמו ליאונל מסי, קיליאן אמבפה ואחרים, נוכחותה של אוקלנד נראית חריגה למדי.
סטודנטים, מורים, סוכני מכירות או מתווכי נדל"ן: ה"נייבי בלוז" יפתחו את דרכם בטורניר מול באיירן מינכן של הארי קיין הערב בסינסינטי, אוהיו. לאחר הענקית מהבונדסליגה, הם יפגשו עוד שתי יריבות כבדות משקל — בנפיקה ליסבון ובוקה ג'וניורס הארגנטינאית. "זה כנראה הבית שחלמנו עליו", אמר החלוץ אנגוס קילקולי, בן ה-29, שמשמש ביום-יום כסוכן מכירות, "לשחק מול מועדונים כאלה זו הגשמת חלום עבורנו. להיות על אותו מגרש איתם — זה באמת קצת מטורף".
אוקלנד סיטי, שזכתה 13 פעמים בליגת האלופות של אוקיאניה, השתתפה פעמים רבות בגביע העולם למועדונים מאז 2006. ב-2014 אף סיימה במקום השלישי בטורניר שבו השתתפו אז שבע קבוצות בלבד.
הטורניר השנה התרחב ל-32 מועדונים, וזה מצב שונה לחלוטין. לדברי קילקולי, אוקלנד היא "מועדון משפחתי שבו כולם מתקבלים בברכה, כולם מכירים את כולם ורואים את אותם אנשים בכל משחק". הם משחקים מול 200 עד 2,000 צופים. "יש לנו פאב קטנה וכולם נשארים לשתות כוסית אחרי המשחקים".
קילקולי, שמוערך ב- Transfermarkt בכ-250 אלף יורו, עובד כמנהל מכירות בחברת כלי עבודה חשמליים. יומו מתחיל ב-7:30 בבוקר, יום עבודה מלא, שלוש עד ארבע פעמים בשבוע אימון — והוא חוזר הביתה רק בסביבות 21:00. הוא לא מקבל שכר מהמועדון אלא כיסוי הוצאות של עד 150 דולר ניו-זילנדי (כ-80 יורו) בשבוע.
בדומה לשותפיו לקבוצה, קילקולי לא לקח חופשה אמיתית זה שלוש או ארבע שנים, כשהוא מקדיש את ימי החופשה שלו לכדורגל. היציאה לארצות הברית לחודש היא מבחינתו הקרבה כלכלית ברורה. "אין לי ארבעה שבועות חופשה בתשלום, אז מדובר בחופשה ללא תשלום, אבל זו הזדמנות חד-פעמית. לשחק בגביע העולם הזה מאפשר לנו להרגיש כמו כדורגלנים מקצוענים, גם אם אנחנו לא כאלה".