דיווח דרמטי בתקשורת בשפה הפרסית: הוועד האולימפי של איראן שלח מיילים חסויים לכל המועדונים והאגודות הספורטיביות במדינה, בהם דרישה "לסמן" שמות של הרוגים במתקפה של ישראל כספורטאים.
יכול להיות שזה חלק מבניית תיק עתידי של איראן - בשיתוף עם מדינות אחרות שפועלות נגד ישראל - כדי לנסות להרחיק את הספורט הישראלי מתחרויות בינלאומיות. אחד המקורות שחשפו את הסיפור, טען בזה נעשה גם כדי לעצב דעת קהל עולמית. הצגת הרוגים כספורטאים שמתו על לא עוול בכפם, עשויה לקבל במה גדולה יותר בתקשורת הבינלאומית.
באיראן דיווחו שבמסגרת התקיפות הישראליות שכוונו נגד אתרים צבאיים ובכירים במשמרות המהפכה או בתכנית הגרעין, נהרגו גם אזרחים. כבר משעות אחר הצהריים של אותו יום החלו להתפרסם ברשתות החברתיות ובכלי תקשורת מקומיים שמות של הרוגים שהוצגו כספורטאים, מאמנים מקצועיים ונציגי נבחרות לאומיות.
לדוגמה, איגוד האופניים והטיפוס פרסמו הודעות תנחומים על מותה של נג'מה שמס, שהוצגה כספורטאית מקצועית בענפים אלו. היום דווח על "רוכב סוסים מבטיח" שנהרג.
על פי מקור שדיבר עם "איראן וייר" - אתר חדשות עצמאי שמזוהה עם ההתנגדות לשלטון האייתולות, התקבלה הוראה לרשום הרוגים כספורטאים גם אם הם לא היו כאלה. על פי המקור, בשל המשמעויות הציבוריות וההשלכות הבינלאומיות של מותו של ספורטאי מקצועי בעימות צבאי, הורה נשיא הוועד האולימפי האיראני, מחמוד חוסרוופא, לכל האיגודים להכין רשימות שמיות של כל מי שנרשם לפעילויות ספורטיביות במועדונים, אגודות וחוגים - גם באופן חובבני - ולהעבירן לידי הוועד האולימפי ומחלקת הביטחון במשרד הספורט והנוער.
עוד נמסר כי מחלקת הביטחון של משרד הספורט עורכת במקביל בדיקה במרכזי הספורט העירוניים של עיריית טהרן, בניסיון לאתר שמות של אזרחים שנהרגו או נפצעו, כדי להציגם כספורטאים במידת הצורך, גם אם עסקו בפעילות גופנית לשם הנאה בלבד, כמו שחייה או חדר כושר.
המקור הדגיש כי הודעות התנחומים שמפרסמות הפדרציות אינן יוזמה שלהן, אלא מתקבלות כהנחיה מהוועד האולימפי ומחלקת הביטחון של משרד הספורט, שמבקשות להציג את ההרוגים כ"שאהידי ספורט" - כלומר, חללי הספורט.