לפני כעשור החלה מכבי תל אביב לפעול לצירופו של יגור פיליפנקה, שחקן נבחרת בלארוס ובלם מלאגה הספרדית. בקיץ 2016 המעבר הושלם, לאחר שפיליפנקה, בלארוסי ממוצא יהודי, חתם במכבי תל אביב לשנתיים וקיבל אזרחות ישראלית.
אחרי שנה וחצי, בינואר 2018, הושאל למ.ס. אשדוד עד סוף העונה ועם סיום חוזהו חזר לקדנציה נוספת בבאטה בוריסוב, ממנה יצא לליגה הספרדית בתחילת שנת 2015. הערב (חמישי) בריאיון במולדתו, סיפר פיליפנקה שחגג לאחרונה את יום הולדתו ה-37, כי הוא מתכוון לפרוש.
פיליפנקה אמנם חתם על הארכת חוזהו באורל הרוסית לשנה נוספת, אבל לדבריו לאחר מכן יפרוש מכדורגל. "צריך להיות כנים: למצוא את המוטיבציה לחזור לשחק בליגת העל של בלארוס יהיה לי כרגע מאוד קשה. בהתחשב באצטדיונים, בכל זה... זה באמת יהיה לי קשה", אמר בריאיון.
כשנשאל מה יקרה אם תגיע הצעה מקבוצה בלארוסית שמשחקת במפעל אירופי, ענה: "גם אם כן, כמה כבר אשחק? חמישה, שישה משחקים? אני לא יכול לבקש לשחק רק במפעלים האירופיים, גם אף אחד לא יסכים לשטות כזו. בכנות, אני לא מוכן. הארכתי את החוזה שלי באורל ואני חושב שזו העונה האחרונה שלי בקריירה".