האם האיחוד בין הפועל גלבוע/גליל להפועל עפולה נמצא בסכנה? אחרי שהפרטים הטכניים בין הצדדים כבר סוכמו לפני למעלה משבוע, נראה שראש עיריית עפולה אבי אלקבץ עשוי לקחת צעד אחורה בכל הנוגע לאיחוד.
מלבד הפגנה גדולה של אוהדי הספורט והקבוצה בפרט בעיר נגד האיחוד, שבמהלכו תוותר עפולה על מקומה בליגת העל, גילה אלקבץ בימים האחרונים כי גלבוע/גליל פועלת במלוא המרץ, מחתימה שחקנים עוד לפני האיחוד, וכל מטרת הכנסת עפולה למועדון היא רק הזרמת כספים: "גלבוע לא באמת רוצים את האיחוד, הם רוצים רק את הכסף ונוהגים בצורה לא מכבדת", סיפרו מקורבים לראש העיר על תחושותיו.
בנוסף, גילו בעפולה כי בגלבוע לא מתכוונים לתקצב את קבוצת הבת שהייתה אמורה לקום בליגה הלאומית, כך שאם ראש העיר מעוניין להשאיר קבוצה נוספת בלאומית, הוא יצטרך להוציא עוד כספים, כשהוא לא מעוניין לשפוך כספים ללא היכר.
בעיה נוספת שהתגלתה היא כי המועצה האזורית גלבוע ככל הנראה לא תוכל לתרום ניקוד להקמת האולם הגדול האזורי, שכן האולם בגן נר עולה על 1,500 מקומות, והיא לא זכאית בשלב זה לאולם חדש לפי תנאי הקול קורא עליו רוצה אלקבץ להתחרות בחודש ספטמבר.
ראש העיר נמצא בקשר עם קבוצת שובל, שהייתה הספונסר הראשי של הפועל חיפה בעונה שעברה, והצדדים היו קרובים להסכם שיכניס לקבוצה המאוחדת מיליון וחצי שקלים. אם האיחוד ייפול, קבוצת שובל עשויה לתמוך בהפועל עפולה.