וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"משחקים לזכרם": אירוע הנצחה מיוחד לנרצחי מועדון הכדורגל באשכול

טורניר מרגש לזכר 14 מחברי מועדון הכדורגל של מועצת אשכול שנרצחו באירועי השבעה באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל. בעיטת הפתיחה ניתנה על ידי אביו של דן אסולין ז"ל, רבש"ץ מבטחים שנפל ביום השחור

אירוע ההנצחה של מועצת אשכול. יחצ,
אירוע ההנצחה של מועצת אשכול/יחצ

ביום שישי התקיים אירוע הנצחה מרגש לזכר 14 חברי מועדון הכדורגל של מועצת אשכול, שנרצחו בשבת השבעה באוקטובר ובמהלך מלחמת חרבות ברזל: יהל שרעבי, ביתו של שורד השבי אלי שרעבי; רונן אנגל, שאשתו ובנותיו נחטפו וחזרו בעסקה; מני גודארד, שגופתו עדיין מוחזקת בעזה; איתי סבירסקי; עידו אבן; אופק ארזי; יוני רפפורט; שחר צמח; סער מרגוליס; טל ממן; דור נחום; שגיא זק; ליאור טרצנסקי ואופיר מלמן ז"ל. במהלך האירוע נישאה גם קריאה להחזרת כלל 56 החטופים שעדיין מוחזקים בשבי.

לאירוע הוזמנו משפחותיהם וחבריהם של הנרצחים, לצד תושבי המועצה, אשר הנציחו את יקיריהם בטורניר כדורגל ובמשחק ראווה משותף. מועצת אשכול, שהייתה מוקד מרכזי באסון של אירועי השבעה באוקטובר, ספגה מחיר כבד עם 254 נרצחים ו-20 חטופים שטרם שוחררו. האירוע התקיים כחלק ממעטפת התמיכה וההנצחה של המועצה, והוא חלק מסדרת אירועי ספורט ופעילויות נוספות שיתקיימו בעתיד.

אירוע ההנצחה של מועצת אשכול. יחצ,
אירוע ההנצחה של מועצת אשכול/יחצ

מיכל עוזיהו, ראשת המועצה האזורית אשכול, ספדה לנרצחים ואמרה: "יש משהו כמעט בלתי נתפס ברגע הזה שאנו מתכנסים למשהו כל כך חי, תוסס ורועש ובו זמנית כואבים וזוכרים את מי שאינם איתנו. ככל שעובר הזמן - הכאב לא באמת מרפה. אבל יש רגעים קטנים של נחמה, כמו הרגע הזה שבו רואים איך הרוח של היקרים לנו ממשיכה לחיות, ואיך הדברים שאהבו והערכים שייצגו נטמעים בתוך חיי הקהילה שלנו."

אביבה נחום, אימו של דור נחום ז"ל, חלוץ הקבוצה לשעבר שנרצח בדרכו ממסיבת הנובה, סיפרה: "דור בן הזקונים שלנו אהב כדורגל מגיל קטן. היה בחוג כבר מההתחלה, והגיע גם להיות החלוץ של קבוצת הפועל אשכול. זכה בגביעים, תארים, התאמן והעריץ את הכדורגל. דור התגייס לגבעתי, סיים שירות משמעותי, טס, טייל, חווה, אהב את החיים הטובים. ב-7.10 הארור, דור נרצח בדרכו חזרה הביתה מהנובה, יחד עם חבריו. דקה מהבית, בצומת מבטחים. יהי זכרם של כולם ברוך. דור, ננציח אותך לנצח."

  • עוד באותו נושא:
  • כדורגל

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully