האם דין דוד ייצא לשחק בחו"ל בקיץ הקרוב? חלוץ מכבי חיפה זכה להתעניינות מצד כמה קבוצות מליגת ה-MLS האמריקאית במהלך חלון ההעברות של ינואר, וכעת לוואלה ספורט נודע כי ספורטינג קנזס סיטי בוחנת את האפשרות לצרפו. הקבוצה שבמדיה שיחק חברו הטוב גדי קינדה ז"ל, ערכה בשבועות האחרונים בירורים לגבי החלוץ בן ה-29 ומתלבטת בינו לבין כמה מועמדים נוספים.
דוד, לו חוזה לשנתיים נוספות במכבי חיפה, סיים את העונה החולפת עם 14 שערי ליגה ועוד ארבעה בישולים. זו הייתה העונה הרביעית שלו בקבוצה, אליה הגיע ממ.ס. אשדוד, ובכולן הגיע למספר דו-ספרתי של כיבושים, כשב-2023/24 גם סיים כמלך השערים המשותף (20, כמו ערן זהבי). במדי נבחרת ישראל הבקיע עד כה שער אחד בתשע הופעות, והוא לא נכלל בסגל שזומן למשחק המוקדמות שנערך באסטוניה וכן למשחק הידידות ביום שלישי נגד סלובקיה.
רגיל (4) 165
19:30

מכבי נתניה

הפועל פתח תקווה
מכבי נתניה אחרי נקודה אחת בשני המשחקים מל הגדולות, תנסה לבסס את מעמדה בין 6 הראשונות עם ניצחון על הפועל פתח תקוה הלא יציבה.
רגיל (5) 169
17:00

בריסטול סיטי

פורטסמות'
שתי קבוצות שמחפשות יציבות במרכז הטבלה; יתרון הביתיות באשטון גייט עשוי להספיק לבריסטול כדי לגרד ניצחון דחוק.
רגיל (5) 176
17:00

דרבי קאונטי

מידלסברו
"בורו" שואפת לצמרת הגבוהה ומחזיקה בסגל עדיף; דרבי תילחם על נקודה, אך האיכות של האורחת כנראה תכריע את הכף.
רגיל (5) 183
17:00

האל

סטוק
שתי קבוצות בלתי צפויות שנמצאות במומנטומים הפוכים; האל סיטי נוטה להצטיין במשחקי בית כאלו וצפויה לצאת עם ידה על העליונה.
רגיל (5) 218
17:00

צ'רלטון

קובנטרי
קובנטרי נחשבת כיום לקבוצה איכותית ויציבה יותר בצ'מפיונשיפ, ולכן היא המועמדת המובילה לצאת עם שלוש הנקודות גם במשחק חוץ.
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
ספורטינג קנזס סיטי הייתה אלופת ה-MLS בשנים 2000 (עוד בימיה כקנזס סיטי וויזארדס) ו-2013, וגם זכתה שלוש פעמים בגביע ארה"ב. פיטר ורמס, שאימן את הקבוצה מאז 2009, סיים את דרכו בסוף חודש מרץ האחרון לאחר שפתח את העונה עם חמישה הפסדים ותיקו. עוזרו לאורך כל השנים, קרי זבאנין, מונה למאמן זמני ואת המועדון מוביל המנהל הספורטיבי מייק ברנס, שחקן נבחרת ארה"ב בשנות ה-90' שגם לבש את מדי קנזס בתחילת המילניום.
לפני כשבועיים הקדישה הקבוצה את המשחק מול ניו אינגלנד לזכרו של קינדה. השחקנים עלו עם חולצה ועליה תמונתו של קינדה, ולמחווה הצטרף גם עילי פיינגולד, מגנה הישראלי של היריבה. נערכה דקת דומייה והשחקנים ענדו סרטים על הזרוע עם שמו, כשעל המסכים הוקרן סרטון מרגש שקיבצו חבריו. דניאל שאלוי, בנו של שחקן העבר של בית"ר ירושלים סטפן שאלוי, ששיחק לצד קינדה לאורך שנותיו בארה"ב, כבש ולאחר מכן חשף את חולצה מספר 10 עם הכיתוב של קינדה.


