אבל כבד נפל על הכדורגל הישראלי, עם היוודע דבר מותו של גדי קינדה - בגיל 31 בלבד. הקשר התמודד בשבועות האחרונים עם מצב רפואי מורכב שבגינו אושפז במשך מספר שבועות.
לפני כשבועיים מכבי חיפה הודיעה כי קינדה "עובר בשבועות האחרונים התמודדות רפואית מורכבת". על פי ההודעה, "השחקן מאושפז בבית החולים ועורך סדרת בדיקות מקיפות. המועדון והצוות הרפואי מלווים את השחקן ואת משפחתו ומעניקים להם את מלוא התמיכה הנדרשת. משפחת מכבי חיפה מאחלת לגדי רפואה שלמה ותהיה לצידו בכל העת".
בשבועיים האחרונים אנשים רבים בכדורגל הישראלי - משחקנים ועד אוהדים - התאחדו באיחולי ההחלמה והתפילות לשלומו של קינדה, אבל היום, כאמור, הגיעו הבשורות מהן חששו בכדורגל הישראלי יותר מכל. הלוויתו תתקיים הלילה ב-23:00 באשדוד.
קינדה בן ה-31 הגיע למכבי חיפה בינואר 2024 אחרי ששיחק לפני כן ארבע שנים בספורטינג קנזס סיטי בליגת ה-MLS האמריקאית. הוא חתם במכבי חיפה לשלוש שנים וחצי, ובעונתו הראשונה רשם ארבעה בישולים ושני שערים. העונה היו לו שלושה בישולים. הפעם האחרונה שבה שיחק העונה הייתה ב-29 במרץ מול הפועל חיפה.
קינדה גדל במחלקת הנוער של מ.ס. אשדוד, במדיה גם עשה את צעדיו הראשונים כשחקן בוגרים. בפברואר 2019 נרכש על ידי בית"ר ירושלים תמורת מיליון יורו וחתם על חוזה לארבע שנים וחצי. בינואר 2020 עבר לקנזס סיטי, במדיה כעבור שיחק ארבע שנים.
ברזומה של קינדה היו גם תשע הופעות ושני שערים במדי נבחרת ישראל.