קרלוס פונק עוזב את הפועל באר שבע אחרי חצי שנה בלבד. היום (שישי), חודש אחרי שהמריא למולדתו במטרה להנפיק דרכון ביומטרי חדש ומאז לא חזר, נמסר מהקבוצה כי "המועדון וקרלוס פונק סיכמו בהחלטה משותפת על סיום ההתקשרות בין הצדדים".
כזכור, פונק המריא בעיצומו של הפלייאוף העליון למולדתו ואמור היה לחזור תוך מספר ימים, אבל בפועל כבר מעל חודש נמצא מחוץ לישראל. הוא שמר על קשר רציף עם ראשי הפועל באר שבע, שהבהירו שוב ושוב כי הם נמצאים בקשר וכי אין כאן בריחה מצד הבלם, אבל בכל פעם הוא טען כי הדרכון עוד לא מוכן ולכאן הגעתו מתעכבת. כעת החליטו הצדדים להודיע על התרת החוזה באופן הדדי.
לפי הודעת הפועל באר שבע, "פונק הודיע להנהלת המועדון שישנם עדיין עיכובים בירוקרטיים משמעותיים בהליך חידוש דרכונו, אשר יעכבו אותו בהמשך גם בהוצאת הויזה והמשך האישורים הנדרשים ליציאה למחנה האימונים הקרוב ולתחילת הקמפיין האירופי.
"בנוסף לעיכובים אלו שימנעו ממנו את השתתפותו הקריטית בשלבים הללו, קרלוס שיתף את הנהלת המועדון בעניינים משפחתיים איתם הוא מתמודד ועל כן הוחלט בהדדיות להיפרד".