"ברכות, GOAT" - כתבה אל נאסר לכריסטיאנו רונאלדו אמש (רביעי) אחרי שכבש את שער הניצחון ב-1:2 של פורטוגל על גרמניה בחצי גמר ליגת האומות. בגיל 40, הפורטוגלי ממשיך להציב לעצמו אתגרים ולעמוד בהם. הפעם עמדו לנגד עיניו חמשת ההפסדים שספג בחמשת המשחקים בהם התמודד מול גרמניה בעבר. בכלל, פורטוגל לא ניצחה את גרמניה 25 שנה, אבל אמש זה הגיע, עם שערו ה-937 של רונאלדו בקריירה, אחרי דחיקה מקרוב לרשת.
"רונאלדו הוא דוגמא לכל כדורגלן, הוא תמיד שואף להמשיך להשתפר, הוא תמיד רוצה להראות את עצמו, להיות במיטבו. זה מדבק, ומשפיע על שאר השחקנים. הם לומדים ממנו שכל יום הוא הזדמנות להשתפר", שיבח מאמן פורטוגל רוברטו מרטינס, שלדבריו "לא השאיפה לשיאים מניעה את כריסטיאנו, אלא רק הרצון להיות טוב יותר עם כל יום שעובר. הוא לא איבד את הרעב שלו".
גם למאמן גרמניה יוליאן נאגלסמן היו מילים חמות על רונאלדו, על אף ההפסד. "בגיל 40, הוא עדיין מתחזק את הגוף ואת הכושר שלו בצורה מדהימה. הוא משקיע בזה המון, והתוצאות והמספרים מדברים בעד עצמם. הוא כבש הערב, וזה רחוק מלהיות מקרי", אמר.
רובן נבש התייחס למעמדו של רוברטו מרטינס, שעלול לעזוב את התפקיד לאחר ליגת האומות. "אנחנו רגילים לרעשי רקע, ומשאירים אותו בחוץ. זה לא נכנס לחדר ההלבשה או לשחקנים. אנחנו מתמקדים בלעשות את הכי טוב שלנו עבור הנבחרת. רוצים להשאיר הכל על המגרש" .
מרטינס, מצידו, סירב להתייחס באריכות לעתידו אבל סיפק לא מעט כותרות בריאיון סיום המשחק, במיוחד כשדיבר על ויטיניה, שעלה אמש מהספסל בשל פציעה קלה, והביא את המפנה במשחקה של פורטוגל. "יש לו חלק עצום בהצלחה של פ.ס.ז' העונה ואין לי שום ספק שעם הסגנון והיעילות שלו, הוא ראוי לזכות בכדור הזהב".
מרטינס הודה שאחרי 25 שנה ללא ניצחון על גרמניה, פורטוגל הייתה צריכה לעבור מחסום פסיכולוגי. "זה משחק היסטורי, ניצחון שנדרשה המון עבודה פסיכולוגית עבורו. דיברנו הרבה על המשחק ההוא מלפני 25 שנה, ורצינו לשלוט במשחק לפני הכל. אני חושב שעשינו את זה".