ההתרחבות של ה-NBA לאירופה והקמת ליגה חדשה ממשיכה לצבור תאוצה. סגן הקומישנר של הליגה מארק טייטום שוחח הערב (שני) עם עיתונאים מרחבי העולם וטען כי הפגישה שהתקיימה בשבוע שעבר בז'נבה, בין נציגי ה-NBA ונציגי פיב"א והיורוליג, היתה צעד חשוב בדרך להקמת הפרויקט החדש.
"לראשונה כל קבוצות היורוליג עם רישיון קבוע היו מיוצגות. הפגישות היו מאוד פרודוקטיביות, ואנחנו נמשיך לדבר", אמר, וחשף כי בנוסף לקבוצות ממרכז אירופה במפעל החדש שעתיד לקום, "אנחנו רוצים לראות שם קבוצות מישראל, סרביה, טורקיה ויוון".
עוד סיפר טייטום כי הליגה החדשה צפויה להתבסס על מודל פתוח יחסית, כולל אפשרות להעפלה אליה דרך ליגת האלופות של פיב"א. שני המועדונים הבכירים ביותר במפעל יוכלו לעלות אוטומטית לליגת NBA אירופה, לצד טורניר העפלה שייערך על המקומות הפתוחים.
תוכנית נוספת שנבחנת היא חיבור עתידי בין הליגה האירופית למפעל הגביע אמצע העונה שהושק ב-NBA, כמו גם חזרתם של משחקי טרום עונה בין קבוצות מהליגה הטובה בעולם, לקבוצות מאירופה.