אחרי עונת טנקינג מפוארת שסידרה לה את הבחירה השלישית בדראפט ה-NBA הקרוב, פילדלפיה עושה חושבים מחדש בקיץ ועדיין שוקלת את האפשרויות העומדות בפניה - האם לבנות קבוצה "חדשה" סביבו ג'ואל אמביד, האם לוותר על הפרויקט הכושל, האם לשלוח את פול ג'ורג' בטרייד או לשלוח את הבחירה השלישית שלהם כדי להשלים טריו בפרנצ'ייז שמשווע להצלחה סוף סוף?
מבחינת כל השאלות הראשונות, בתקשורת בפילדלפיה דוחים כל אופציה של טריידים על אחד הכוכבים הגדולים, והאפשרות שנותרה היא לוותר על הבחירה השלישית ולשים את כל הז'יטונים על בנייה סביב אמביד וג'ורג'. לצד התרחיש בו יגיע כוכב נוסף דוגמת קווין דוראנט, יאניס אנטטוקומפו או לאורי מרקאנן, בתקשורת בפילדלפיה סימנו אפילו את דני אבדיה.
"פורטלנד מחזיקה בבחירה ה-11 בדראפט ויכול להיות שהיא תרצה להתחזק מבחינת בחירות נוספות ולהתקדם מעלה. שחקנים כמו שארפ או אבדיה יכולים להיות מטרות עבור טרייד אפשרי לסיקסרס", נכתב באתר "LBT". אבדיה יכול למלא את הצורך של הקבוצה בפורוורד עם גודל וגמישות בעמדה".
לכוכב הישראלי אחד החוזים ה"טובים" ב-NBA כשהוא חתום על חוזה של 55 מיליון דולר ל-4 שנים, ופורטלנד לא צפויה לוותר עליו כל כך מהר.