לוקה דונצ'יץ' יתייצב לאליפות אירופה הקרובה בכדורסל וישחק נגד נבחרת ישראל, כך אישר הערב (שלישי) נשיא איגוד הכדורסל של סלובניה, מאתז' אריאבץ'. דונצ'יץ' ככל הנראה לא היה מגיע ליורובאסקט אילו לוס אנג'לס לייקרס הייתה מגיעה יותר רחוק בפלייאוף ה-NBA, אבל ההדחה למינסוטה בסיבוב הראשון הובילה לכך שיוכל לסייע לסלובניה בקיץ.
בסלובניה חששו כי הלייקרס יהיו נוקשים יותר לעומת קבוצתו הקודמת של דונצ'יץ', דאלאס שהעבירה אותו בטרייד במהלך העונה, בכל הנוגע לאישור לשחק בנבחרת הלאומית, אך הנשיא הבהיר כי הנושא נפתר במהירות רבה. תפקיד מרכזי מילא אביו של לוקה, סשה דונצ'יץ', שהוא גם המנהל הספורטיבי של נבחרת סלובניה.
"השיחה עם הלייקרס נמשכה רק שתי דקות", אמר אריאבץ', שהדגיש כי המועדון מבין את רצונו של לוקה לשחק עבור מולדתו. עוד לפיו, הלייקרס ישלחו איש צוות מקצועי שילווה את דונצ'יץ' במהלך ההכנות והטורניר, ככל הנראה מאמן כושר, שיפקח על כושרו הגופני וההחלמה שלו.
לפי כללי ה-NBA, לוקה יכול לשהות עם הנבחרת הלאומית עד חודש בלבד, ולכן יצטרף אליה כשבועיים לפני פתיחת הטורניר, שייערך בין ה-28 באוגוסט ל-14 בספטמבר. כידוע, סלובניה הוגרלה לבית ד', יחד עם ישראל, צרפת, בלגיה, איסלנד והמארחת פולין. לאחר שלב הבתים, אליפות אירופה תמשיך לעיר ריגה שבלטביה.