בגלי צה"ל נחשפה הבוקר (שלישי) הקלטה בה נשמע משה ביטון, יו"ר הוועדה המקצועית של איגוד השופטים, מכנה את בעלי הפועל תל אביב, עופר ינאי, "לא שפוי ולא אפוי". בהקלטה, שנחשפה על ידי דניאל זילברשטיין, נאמר "אנחנו מאיגוד הכדורסל, יש איזה סיפור עם הפועל תל אביב ועופר ינאי. הוא מאיים שיתבע, ואני מת שיעשה את זה. הבנאדם לא שפוי ולא אפוי. זה שהוא מיליונר לא אומר שהוא יכול להיות בעל הבית של כל העולם".
"עופר ינאי? בן אדם לא שפוי ולא אפוי" • בכיר באיגוד השופטים נגד בעלי הפועל ת"א בכדורסל: "מת שיתבע, מיליונר שחושב שהוא בעל הבית של כל העולם" | להקלטה הבלעדית של #עושיםספורט >> pic.twitter.com/tuAkWx2Vjx
— גלצ (@GLZRadio) May 27, 2025
מאיגוד השופטים נמסר בתגובה: "אין בכוונתנו להגיב על קטע שיחה בו זהות הדוברים אינה ברורה. לטענתכם מדובר בשיחה מלפני חודש ומועד פרסומה דווקא עכשיו בזמן חצי גמר הפלייאוף ברור, איגוד השופטים ימשיך כתמיד לפעול במקצועיות ויושרה ולהתעלם מרעשי רקע ומכל ניסיון להלך עליו אימים".
מהפועל תל אביב נמסר: "מועדון הפועל תל אביב מצר על התבטאויותיו וסגנונו של מר משה ביטון. הנהלת המועדון תמשיך לפעול באחריות, במסירות ובשקיפות מלאה למען הצלחת הקבוצה".
מאיגוד הכדורסל לא נמסרה תגובה.