חמש שנים אחרי האליפות האחרונה ושלושים וחמש שנים אחרי הפעם האחרונה בו חגגו עם הקהל - שחקני ליברפול והצוות המקצועי ערכו היום (שני) את מצעד האליפות המסורתי בעיר, כשמאות אלפים גדשו את הרחובות עם חולצות, צעיפים, אבוקות אדומות והרבה מאוד בירה - אך המצעד הזה הסתיים בצורה קשה מאוד.
רכב שנסע באחד הרחובות העמוסים נראה דורס אוהדים עם תום המצעד - ולא מפסיק. לפי משטרת ליברפול, מספר אנשים נפצעו באירוע, כשחשוד אחד נעצר. "אנחנו מבצעים הערכת מצב ומנסים לוודא שהאנשים יקבול את הטיפול הרפואי לו הם זקוקים כמה שיותר מהר", אמרו משירות האמבולנס העירוני.
החשוד שנעצר הוא "אזרח בריטי לבן בן 53 מאיזור ליברפול", כך לפי המשטרה המקומית. לפי BBC, עדיין לא ברור האם מדובר בנהג הרכב. "אנחנו מבקשים מאנשים לא להיגרר לספקולציות על נסיבות האירוע", הוסיפו במשטרה. "החקירה בעיצומה כדי להבין מה הוביל לתקרית".
תיעוד: רגע הדריסה
BREAKING - A vehicle has plowed into a crowd of celebrating fans today on Dale Street in Liverpool City Centre. The fans had gathered to celebrate Liverpool's Premier League win. Multiple injuries are suspected. One man has been detained. pic.twitter.com/MfxarfLWbB
— Right Angle News Network (@Rightanglenews) May 26, 2025
"כולם בהלם. אנחנו הצלחנו להתחמק מהפגיעה, אולי כי אנחנו מתורגלים מישראל, אבל היה לנו הרבה מזל", אמר עד ראייה ישראלי לוואלה ספורט.
"התמונות מליברפול מחרידות", הצהיר ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר. "המחשבות שלי נמצאות עם הפצועים. אני רוצה להודות למשטרה ולאנשי הרפואה על הטיפול המהיר שלהם בתקרית המזעזעת".
במועדון האדום הגיבו כשעה לאחר האירוע ואמרו: "אנחנו בקשר ישיר עם המשטרה על התקרית שאירעה במצד האליפות. המחשבות והתפילות שלנו עם הפצועים. נציע את תמיכתנו המלאה לגורמי החירום שמטפלים בתקרית".
זווית נוספת
? GRAPHIC WARNING
— Sydney Jones ?? (POB) ? (@JournoJones05) May 26, 2025
A car has ploughed into Liverpool's Premier League Parade this evening, injuring many. pic.twitter.com/FSoRY1ONmj
רגע אחרי הדריסה
?BREAKING: A car has just rammed into a crowd of Liverpool fans celebrating their Premier League win
— Inevitable West (@Inevitablewest) May 26, 2025
Multiple injuries reported. pic.twitter.com/20h7MHNtTy
This is the car that was deliberately rammed into the #liverpool fans celebrating today. The police had no control over the scene. pic.twitter.com/wsvQwpfaW0
— Recon Images (@recon_images) May 26, 2025
כזכור, בפעם האחרונה שליברפול זכתה בתואר בעונת 2019/20, החגיגות בוטלו בעקבות התפרצות מגיפת הקורונה, ובזכייה הנוכחית וה-20 בתואר האליפות, האדומים החליטו לעשות את זה בצורה הכי גדולה שיש עם אוטובוסים פתוחים וקהל משולהב ברחובות, כשהדי ג'יי קלויין האריס אחראי על האווירה עם מוזיקה יחד עם שחקני הקבוצה.
אתמול ליברפול הניפה את הגביע לעיני הקהל הביתי באנפילד. את העונה האלופה סיימה עם 84 נקודות, כשהיא הבטיחה את התואר כבר בסוף חודש אפריל עם 1:5 ענק בבית על טוטנהאם.