וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הוועד האולימפי בישראל השיק את "הטבעת הירוקה" - פורום חדש לקידום קיימות בספורט

26.5.2025 / 13:51

הפורום נועד לעזור לאיגודים להתמודד עם אתגרי האקלים ולקדם מיזמים סביבתיים וכלל פאנלים ושיח עמיתים בנושאים כגון: חינוך לקיימות, היערכות לשינויי אקלים, רכש ירוק, הפחתת שימוש בפלסטיק, ותכנון אירועים סביבתיים

גילי לוסטיג עם יעל ארד מסע"ת הוועד האולימפי. יותם רונן
רואים חשיבות בשמירה על הסביבה. יעל ארד וגילי לוסטיג/יותם רונן

אתמול (א') הוועד האולימפי בישראל השיק את "הטבעת הירוקה" - פורום קיימות ראשון מסוגו שמטרתו לקדם חשיבה ועשייה סביבתית באיגודי הספורט. הפורום נועד לעזור לאיגודים להתמודד עם אתגרי האקלים ולקדם מיזמים סביבתיים וכלל פאנלים ושיח עמיתים בנושאים כגון: חינוך לקיימות, היערכות לשינויי אקלים, רכש ירוק, הפחתת שימוש בפלסטיק, ותכנון אירועים סביבתיים.

במהלך הכנס נחתמה אמנה משותפת של כלל המשתתפים - הוועד האולימפי, נציגי איגודים, ספורטאים ואנשי מקצוע - שמתחייבים לפעול יחד למען עולם טוב יותר דרך הספורט. בנוסף, פורסם קול קורא ראשון מסוגו שיזמין את האיגודים להציע מיזמים בתחום הקיימות, כשהמיזם הנבחר יזכה בפרס כספי.

בין הדוברים באירוע היו יעל ארד, יו"ר הוועד האולימפי בישראל; גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל; פרופ' עדי וולפסון, יו"ר ועדת הקיימות ומשתתפים נוספים. הוועד האולימפי בישראל רואה חשיבות רבה בשמירה על הסביבה, ופועל להפוך את הספורט לחלק מהפתרון - לא רק על המגרש, אלא גם מחוצה לו.

גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל: "הטבעת הירוקה מבטאת את המחויבות שלנו להרחיב את תפקידו של הספורט ולשלב בו היבטים של אחריות סביבתית וחברתית. זהו מהלך שמחזק את מעורבות הוועד האולימפי בנושאי קיימות וסביבה, בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע, מוסדות חינוך, רשויות וקהילות ספורט ברחבי הארץ.

המטרה שלנו היא להפוך את הקיימות לחלק בלתי נפרד מהשגרה של איגודי הספורט - אנחנו מאמינים שספורטאים יכולים להיות מודל לחיקוי לא רק על המגרש, אלא גם בהתנהלות סביבתית אחראית מחוצה לו."

פרופ' עדי וולפסון, יו"ר ועדת הקיימות של הוועד האולימפי בישראל: "פורום הקיימות של הוועד האולימפי בישראל נוסד כחלק מהאסטרטגיה לקיימות של הוועד ובמטרה לתמוך באיגודים, להנחות אותם ולייצר שיתופי פעולה בקידום יעדי הקיימות של האו"ם ובהתמודדות עם משבר האקלים. מדובר בשולחן עגול ושיח עמיתים, המבוסס על החלפת מידע וידע בנושאים שונים של שימוש מושכל במשאבים, חינוך ויצירת טוב משותף, לצד הובלת מיזמים משותפים, כגון הכנת נוהל חום להיערכות לשינויי אקלים, קידום רכש ירוק, מעבר לאירועים ללא פלסטיק, שימוש במזון בר קיימא ועוד.

במהלך המפגש נחתמה אמנה ובה התחייבות לפעול יחד לקידום עולם טוב יותר באמצעות ספורט ולהציג מנהיגות סביבית ואקלימית, ופורסם קול קורא ראשון וייחודי נושא פרס כספי לתמיכה במיזמים בתחום הקיימות באיגודים."

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully