היום השני של טורניר רולאן גארוס יצא היום (שני) לדרך בפריז, כשהוא כולל כמה מהשמות הגדולים של הטניס, כמו יאניק סינר, קרלוס אלקראס ואיגה שביונטק.
נשים
היום נפתח עם תצוגה מביכה מאוד באצטדיון השני בגודלו, סוזן לנגלה, כשבמשחק הפתיחה המדורגת 9 אמה נבארו האמריקאית נכנעה תוך 55 דקות 6:0, 6:1 לג'סיקה בוזאס מאניירו, המדורגת 68 בעולם, שמעולם לא עברה את הסיבוב הראשון בפריז. אפשר לדמיין רק את האכזבה של הקהל, ששילם ממיטב כספו וזכה לתצוגת נפל מנבארו, שבכל זאת תצא עם 89 אלף דולר על השתתפותה. נבארו יש לציין העפילה בשנה שעברה לחצי גמר אליפות ארה"ב והשנה נעצרה באוסטרליה רק ברבע הגמר. זו הפעם השלישית שלה בפריז, כשבפעמיים הקודמות הגיעה לסיבוב השני ולרביעי.
איגה שביונטק, בדומה לאליל שלה רפאל נדאל, כמעט בלתי ניתנת לעצירה ברולאן גארוס - עם מאזן של 36 ניצחונות מול שני הפסדים בשישה ביקורים בטורניר. אך מאז הזכייה האחרונה שלה בטורניר - מתוך ארבע זכיות בקריירה - היא חווה תקופה קשה, ולא זכתה בתואר כבר כמעט שנה. היא ירדה למקום החמישי בדירוג העולמי ואיבדה את תחושת הבלתי-מנוצחת שלה על החימר. היום היא פתחה את מסע ההגנה שלה על התואר עם 3:6, 3:6 מול רבקה סרמקובה מסלובקיה (42 בעולם) תוך שעה ו-24 דקות, ותקווה לצאת מהמשברון על המגרש בו זכתה לתהילתה הגדולה.
נאומי אוסקה, שזכתה בארבעה תארי גרנד סלאם, הודחה מהטורניר כבר בהתחלה אחרי משחק קשה במיוחד מול המדורגת עשירית, פאולה בדוסה, שניצחה 7:6 (7), 1:6, 4:6 והשיגה את הכרטיס לסיבוב הבא על חשבון היפנית.
אמה רדוקאנו רשמה את ניצחונה השני בלבד בקריירה ברולאן גארוס, כשגברה 5:7, 6:4, 3:6 על שיאו וואנג הסינית אחרי שעתיים ו-24 דקות. אחרי שזכתה באליפות ארה"ב ב-2021, רדוקאנו רשמה היום את הניצחון ה-11 בלבד שלה ב-11 טורנירי גרנד סלאם שחלפו מאז, בניסיון להתאושש מהפרשות, הפציעות והציפיות.
גברים
המדורג ראשון יאניק סינר ניצח את ארתור רינדרקנש המקומי 4:6, 3:6, 5:7, לאחר שחזר מפיגור 4:0 במערכה השלישית. בסיבוב השני מצפה לו מפגש עם יריב צרפתי נוסף - הפעם רישאר גאסקה האגדי בן ה-38, שקיבל כרטיס חופשי והכניע את בן ארצו טרנס אטמאן עם 2:6, 6:2, 3:6, 0:6.
המדורג 2 קרלוס אלקראס, האלוף מ-2024, החל את דרכו עם ניצחון חלק מול ג'וליו זפיירי האיטלקי (310 בעולם) שעלה מהמוקדמות (רק אחרי שהחליף את קיי נישיקורי שנפצע). הספרדי בן ה-22 מחפש את הגרנד סלאם החמישי בקריירה הקצרה והמרשימה שלו, וניצח 3:6, 4:6, 2:4 תוך שעה ו-56 דקות, כשהוא לא מאבד את ההגשה כל המשחק.
אלקראס ניצח את סינר בשתי מערכות בגמר טורניר רומא (המאסטרס באיטליה) לפני כשבוע, כשסינר - המדורג ראשון בעולם - חזר אחרי השעיה של שלושה חודשים בשל עבירת סמים. הספרדי ניצח את סינר בשנה שעברה בחצי הגמר של רולאן גארוס אחרי חמש מערכות צמודות, והוא סבור שאלוף אוסטרליה בשנתיים האחרונות יהווה הפעם איום גדול אף יותר על תוארו בפריז, לאחר שהשתחרר מהחלודה ברומא.
ההפתעה הגדולה נרשמה מכיוונו של טיילור פריץ, המדורג 4 בעולם, שנכנע בפעם השנייה בקריירה לדניאל אלטמאייר הגרמני המדורג 66 בעולם. אלטמאייר ניצח 5:7 את המערכה הראשונה, אך האמריקאי השווה עם 3:6, ואז פשוט התרסק מול הגרמני שהשיג 3:6 ו-1:6 מוחץ במערכה הרביעית בדרך לסיבוב הבא.
הולגר רונה (10) חזר מפיגור מערכה בדרך ל-7:6 (4), 4:6, 3:6, 2:6 לא פשוט על רוברטו באוטיסטה אגוט.
קספר רוד הנורבגי (7 בטורניר), פעמיים פינאליסט ברולאן גארוס, החל את דרכו בטורניר עם ניצחון בשלוש מערכות 3:6, 4:6, 2:6 על אלברט ראמוס וינולאס, שבגיל 37 רחוק משיאו (רבע גמר בפריז לפני 9 שנים).