וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוד קאמבק אדיר: הכוכב המסופסל של הניקס הציל לה את העונה

אחרי שיובש במשחק 2, טאונס התפוצץ ברבע האחרון של משחק 3 והוביל את הניקס לניצחון 100:106 באינדיאנה, כשהם מוחקים פיגור 20. גמר המזרח עדיין פתוח לחלוטין

תיקתקנו, 25.5/ספורט1

פלייאוף 2025 ממשיך לספק דרמות, קאמבקים וסיפורים. הלילה (בין ראשון לשני) קיבלנו עוד תסריט לא צפוי, ובסופו של דבר הניקס ניצחו 100:106 באינדיאנה וצימקו ל-2:1 בגמר המזרח, כשהם נשארים בחיים בקושי רב, עם קאמבק אופייני.

הניקס היו בפיגור שיא של 20 נקודות לקראת הירידה למחצית, ובמינוס 16 בשלהי הרבע השלישי - כשכל הסימנים מראים שהם בדרך לפיגור 3:0 בסדרה, פיגור שממנו אף קבוצה לא חזרה מעולם בפלייאוף. הם חפרו את דרכם לניצחון בזכות גיבור מפתיע: קארל אנתוני טאונס, מי שספג בעבר לא מעט ביקורת על הרכות והנרפות שלו בפלייאוף, ושסופסל לאורך כל הרבע האחרון רק במשחק האחרון במדיסון סקוור גארדן.

טאונס להט עם 20 נקודות ברבע האחרון (כמו כל אינדיאנה), סיים את המשחק כולו עם 24 ו-15 ריבאונדים, ודאג להשאיר את גמר המזרח פתוח. בכך הושלמה סוג של היסטוריה: עד היום, הניקס מעולם לא ניצחו משחק 3 אליו הגיעו בפיגור 2:0 (מאזן 14:0), והפייסרס מעולם לא הפסידו משחק 3 אליו הגיעו ביתרון 0:2 (מאזן 0:9). פלייאוף 2025 ממשיך להיות הפלייאוף בו החוקים נשברים, והניקס חוגגים עוד ניצחון של אופי, כשהם הופכים לראשונים אי פעם שרושמים שלושה קאמבקים ממינוס 20 ומעלה באותו בפלייאוף.

קארל אנתוני טאונס, ניו יורק ניקס. Justin Casterline, GettyImages
איזה פיניש. טאונס הלילה/GettyImages, Justin Casterline
שחקני אינדיאנה פייסרס מיילס טרנר, טייריס הליברטון. Justin Casterline, GettyImages
הפעם הם בצד המפסיד. הליברטון וטרנר/GettyImages, Justin Casterline

אחרי ההפסדים במדיסון סקוור גארדן, טום ת'יבודו ניסה לשנות את המומנטום באמצעות שינוי בחמישייה: אל החמישייה הוקפץ מיטשל רובינסון בעוד ג'וש הארט ירד לספסל, אבל הפייסרס עדיין פתחו טוב יותר, וסיימו את הרבע הראשון ביתרון. השליטה של אינדיאנה נמשכה ברבע השני, במהלכו היתרון צמח ל-20, כאמור. הניקס ירדו להפסקה בפיגור 13, ובשלהי הרבע השלישי היתרון של הקבוצה הביתית עמד על 16, אבל אז הניקס ובעיקר קארל אנתוני טאונס התעוררו.

מה שעזר לניקס להשיג את הניצחון הגדול, היה אחוזי השלשות של אינדיאנה, שסיימו עם 5 מ-25 בלבד מחוץ לקשת. זה מספר השלשות הכי נמוך של הפייסרס עד כה בפלייאוף, והכי מעט שהניקס סופגים בפוסט סיזן. כעת הסדרה חיה וקיימת, ומחרתיים הניקס ינסו לעקוץ פעם נוספת בחוץ.

מלבד טאונס, ג'יילן ברונסון עשה את המוטל עליו כשסיים ערב לא קל במהלכו התמודד עם בעיית עבירות ואחוזי קליעה נמוכים, עם 23 נקודות (6 מ-18 מהשדה, 10 מ-10 מהעונשין). או ג'י אננובי הוסיף 16, מיקל ברידג'ס תרם 15, כשבצד השני טייריס הליברטון מוביל את הרשימה עם 20 נקודות ו-7 אסיסטים, ומיילס טרנר תורם 19 ושתי חסימות. פסקל סיאקם, גיבור הניצחון במשחק מספר 2, הסתפק ב-17 וגם טי ג'יי מקונל הגיע לדו ספרתי עם 12, אבל זה לא הספיק לחבורה של ריק קרלייל הפעם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully