פפ גווארדיולה רמז שג'ק גריליש אולי יצטרך לעזוב את מנצ'סטר סיטי לאחר שהחלוץ האנגלי לא נכלל בסגל במשחק הניצחון 0:2 על פולהאם במחזור האחרון של העונה. גריליש נשאר בבית בזמן שסיטי אישרה את מקומה בליגת האלופות עם ניצחון בקרייבן קוטג'.
השחקן בן ה-29, שנרכש ב-100 מיליון ליש"ט מאסטון וילה ב-2021, פתח רק בשבעה משחקים בליגה לאורך כל העונה. גווארדיולה אמר שהוא אולי יצטרך לחפש מעבר בקיץ אם הוא רוצה לשחק באופן יותר קבוע. "זה היה עניין של בחירה", אמר גווארדיולה, "בחודשיים האחרונים, חודש וחצי, היו חמישה או שישה שחקנים בחוץ כל פעם, והפעם החלטתי על השחקנים האלה. לא יותר מזה.
"בוודאי שג'ק צריך לשחק. הוא שחקן מדהים שצריך לשחק כל שלושה ימים. זה לא קרה העונה וגם לא בעונה שעברה. הוא צריך לעשות את זה. איתנו או במקום אחר. זו שאלה לג'ק, לסוכן שלו ולמועדון".
מנצ'סטר סיטי תשחק בליגת האלופות בפעם ה-15 ברציפות לאחר שסיימה במקום השלישי בטבלת הפרמיירליג. גווארדיולה הודה שזו הייתה "הקלה" להיכלל ברשימה, אחרי רצף של תוצאות רעות בנובמבר ודצמבר ששיבשו את המאמץ שלהם לאתגר את ליברפול במאבק על התואר.
"עכשיו, ההעפלה לליגת האלופות זה כמו זכייה בתואר", אמר. "זו עובדה. אף פעם לא ויתרנו. לסיים במקום השלישי זה מאוד נחמד. זה לא מושלם, אבל אנחנו נהיה בליגת האלופות בעונה הבאה. היום זה יום שמח מאוד לכולנו".