אחרי שתי הפתעות בחצי הגמר, רגע השיא של פיינל פור 2025 באבו דאבי מגיע. מונאקו ופנרבחצ'ה יתמודדו מחר (ראשון, 20:00) בגמר הגדול, שיעמוד בסימן המצ'-אפ על הקווים בין שתי אגדות יורוליג שצברו מוניטין של ווינרים אדירים בתור שחקנים. מצד אחד שרונאס יאסיקביצ'יוס, מאמן העונה, שינסה להניף את גביע היורוליג כמאמן אחרי חמישה ניסיונות כושלים. מצד שני ואסיליס ספאנוליס, שהופיע בחמישה פיינל פורים כשחקן וצלח את המשחק הראשון שלו כמאמן באירוע השיא של הכדורסל האירופי.
ספאנוליס שהגיע למונאקו באמצע העונה, הוכיח שהווינריות דבקה בו גם כמאמן. כשחקן, הוא מעולם לא הפסיד חצי גמר פיינל פור והמסורת נשמרה גם אמש, דווקא מול האקסית המיתולוגית אולימפיאקוס.
"שאראס חבר קרוב שלי. חלקנו חדר הלבשה יחד בעבר, ואפילו זכינו יחד ביורוליג ב-2009. אבל עכשיו הוא היריב שלי למשך 40 דקות, ושנינו נעשה הכול כדי לנצח", אמר ספאנוליס לקראת המצ'אפ המסקרן, שניצחון בו יהפוך אותו למאמן הראשון שמניף גביע יורוליג בעונתו הראשונה על הקווים במפעל, מאז ז'ליקו אוברדוביץ' ב-1992.
על הפרקט, זה יהיה קודם כל המבחן הגדול של מייק ג'יימס. מלך סלי היורוליג בכל הזמנים ומי שהוכתר ל-MVP העונה, כבר הפך לאגדה במפעל אבל עדיין לא זכה בו. מחר יש לו הזדמנות פז, במה שלמעשה יהיה הגמר הראשון שלו.
"אני לא מרגיש לחץ, ולא מרגיש שיש עליי חובת הוכחה", אמר ג'יימס לקראת המשחק. "כולם יודעים מי אני, וגם בגמר אעלה למגרש כמו שאני רגיל, ואעשה הכל כדי לנצח".
ספאנוליס ישמח כמובן להעניק לג'יימס את התואר שחסר לו. "אם כבר לאבד את תואר ה-GOAT (הגדול בכל הזמנים), אז לפחות שיהיה למייק ג'יימס", אומר מאמן מונאקו. "פנרבחצ'ה קבוצה שונה לחלוטין ביחס לאולימפיאקוס, אז צריך לנקות את הראש ולבוא מוכנים לעוד אתגר גדול".
כמובן שזכייה של ג'יימס וספאנוליס תהיה היסטורית גם עבור מונאקו, שמעולם לא הניפה את הגביע ומופיעה במעמד הגמר לראשונה. פנרבחצ'ה זכתה בגביע ב-2017, ורוצה את התואר בפעם השנייה.