אשתקד נפגשו פנאתינייקוס ופנרבחצ'ה בחצי גמר הפיינל פור. היוונים הביסו 57:73 בדרך לזכייה ביורוליג, אך הערב (שישי) הגיעה הנקמה: פנר חגגה 76:82 מתוק באבו דאבי והעפילה לגמר שני בתולדותיה. אחרי שישה הפסדים רצופים, שרונאס יאסיקביצ'יוס סוף סוף הצליח להתגבר על ארגין עתמאן.
"אני מוריד את הכובע בפני השחקנים", סיכם שאראס. "לא שיחקנו מושלם, אבל זה לא קל לשחק ברמות האלה. רוח הלחימה היתה שם, ניצחנו את הכדורים של 50-50 וזה בדיוק מה שלא עשינו בעונה שעברה בחצי הגמר".
"זה מרגיש טוב, כולנו נרגשים שיש לנו הזדמנות לזכות בגביע", אמר ה-MVP של חצי הגמר דבון הול. "ההופעה הזו מעניקה לנו ביטחון. יש לנו הרבה שחקנים שיכולים להתעלות, הפעם זה הייתי אני". ווייד בולדווין הוסיף: "שיחקנו את הכדורסל שלנו וכולם תרמו. זה מה שעשינו כל העונה, וזה מה שעשינו גם הפעם. אנחנו רוצים לזכות ביורוליג".
"הובלנו ב-11 הפרש חמש דקות לסיום", אמר נייג'ל הייז דייויס. "העונה עשינו לעצמנו הרגל לאבד יתרונות, ולפעמים לתקוע לעצמנו מקלות בגלגלים, אבל למזלנו לא עשינו את זה היום. מעולם לא הייתי במשחק גמר. זה צ'אנס גדול בשבילי, אבל המשימה שלנו עוד לא נגמרה. ננסה להתאושש כמה שיותר מהר ולהגיע רגועים לגמר, בלי קשר ליריבה".
אחד האקס פקטורים של פנר היה אריק מקולום בן ה-37, שקלע את כל 13 הנקודות שלו במחצית השנייה לעיני אחיו, סי ג'יי מקולום, שישב ביציעים. "אחי ואשתי שלחו לי הודעות במחצית - תהיה אגרסיבי", סיפר. "ניסיתי לפתוח את המשחק והמאמנים סמכו עלי. אני אסיר תודה. זה הרגע לו חיכינו".
מנגד, לשם שינוי, ידע ארגין עתמאן להפסיד בכבוד. "פנר היתה עדיפה", אמר. "הם היו טובים מאיתנו, שיחקנו הגנה מצוינת וכל הכבוד להם. לא מצאנו פתרונות בהתקפה ועשינו טעויות רבות. פנר היתה אגרסיבית ולא אפשרה לנו לקלוע, אריק מקולום היה מצוין".
מי שכן בא בתלונות נגד השיפוט הוא קנדריק נאן, שיצא בחמש עבירות באמצע הרבע האחרון, ואף ספג עבירה טכנית לאחר שהשליך את מגן השיניים שלו. "תמיד שריקות הבולשיט האלה", אמר. "ואז קיבלתי טכנית שזרקתי את מגן השיניים ותפסתי אותו. זה תמיד ככה עם החבר'ה האלה. אני היחיד שיצאתי בחמש עבירות".
הבעלים דימיטריס ינאקופולוס הוסיף והבטיח: "נחזור חזקים יותר בעונה הבאה. אנחנו לא חוגגים העפלה לפיינל פור, כמו קבוצות אחרות. נכשלנו השנה, אבל נחזור חזקים יותר. כולם היו מתחת לציפיות היום".