פיינל פור היורוליג ייצא לדרך הערב (שישי, החל מ-18:00) ובפעם הראשונה יתקיים מחוץ לגבולות אירופה (אם נשים בצד את האירוח של ישראל ב-2004), בעיר הבירה של איחוד האמירויות, אבו דאבי. שעות לפני שחצי הגמר הראשון ייפתח, ב-"RMC" התמקדו בהחלטה הכלכלית שהובילה להעברת שלבי ההכרעה של המפעל למזרח התיכון.
מוחמדו ג'ייטה, שחקן מונאקו ונבחרת צרפת, שכבר שיחק באקלים חם בתקופתו בטורקיה, לא נראה מוכן יותר מאחרים להתמודד עם החום הכבד של אבו דאבי. "וואו… איזה חום", אמר הסנטר למצלמות במהלך טיול ברחובות העיר. "כמה צעדים בחוץ וכבר אתה מזיע, בקצה הכוחות שלך. ברור שזו אחת הסיבות שבגללן הגענו מוקדם, כדי להתרגל. מאוד לח, אנחנו מבלים את רוב הזמן בתוך מבנים. בין המזגן הפועל בפנים לבין מה שמחכה לך בחוץ זה הלם", סיפר ערב המפגש עם אולימפיאקוס.
? « The heat… it's incredible » ?
— AS Monaco Basket ?? (@ASMonaco_Basket) May 21, 2025
☀️ Still adjusting to the warm weather in UAE ?#RocaTeam #F4GLORY pic.twitter.com/bbz7DfJ5zI
כידוע, הטמפרטורות באבו דאבי, שעולות על 40 מעלות צלזיוס בליווי לחות גבוהה במיוחד, הן חלק מהאתגרים שבהם נתקל המפעל בעקבות ההעברה למזרח התיכון. חוסר החיבור של העיר למשחק בהשוואה לערים שחיות ונושמות כדורסל כמו בלגרד, הוא אתגר נוסף. אחרי שהפיינל פור נערך בבלגרד ב-2022, קובנה ב-2023 וברלין ב-2024, המעבר לאבו דאבי מעורר תגובות מעורבות.
"אין לי דעה נחרצת", אמר אתמול גארד אולימפיאקוס אוון פורנייה. "כשמדובר באליפות העולם לקבוצות, שתיערך ב-2027 בקטאר, זה הגיוני כי זה טורניר בינלאומי. היורוליג זו תחרות אירופית, אז התחושות מעורבות. הם כנראה עושים את זה מסיבות עסקיות. אבו דאבי מארחת הרבה אירועים, אני מניח שהם יפיקו אירוע יפה. אבל הייתי מעדיף לשחק בבלגרד או בבית".
בתמורה לקיום הפיינל פור באבו דאבי, היורוליג קיבלה סכום של כ-50 מיליון יורו על פי הפרסומים, אבל קשה להעריך אם הקהל יצביע ברגליים הערב ובגמר ביום ראשון. בזמן שחלק מהשחקנים שומרים על ספקנות, אחרים רואים במהלך הזה צעד חיובי.
"זו יוזמה נהדרת", אמר כוכב העבר טוני קוקוץ', אלוף אירופה עם ספיט וזוכה שלוש אליפויות NBA עם שיקגו בולס הגדולה, "כל הספורט הולך ונהיה גלובלי. אין סיבה להגביל את עצמך לאזור גיאוגרפי מסוים. זה מקום נהדר, אין סיבה שכדורסל לא יגיע לכאן".
גם כוכב העבר ולאדה דיבאץ' הביע תמיכה במהלך "כדורסל הוא ספורט עולמי, זה מקום טוב לארח בו את ארבע הקבוצות הטובות ביותר באירופה. חשוב להפיץ את הכדורסל ברחבי העולם".