שיי גילג'ס-אלכסנדר, כוכב אוקלהומה סיטי ת'אנדר, נבחר הערב (רביעי) לשחקן המצטיין ב-NBA, כך לפי דיווח של שאמס צ'ראניה מ-ESPN.
לאחר שזכה לראשונה בתואר מלך הסלים והוביל את אוקלהומה ל-68 ניצחונות בעונה הסדירה - יותר מכל קבוצה אחרת - גילג'ס-אלכסנדר זכה בפרס ה-MVP של עונת ה-NBA, עונה אחרי שסיים במקום השני בהצבעה לתואר מצטיין העונה, אז זכה ניקולה יוקיץ' בפרס בפעם השלישית בארבע שנים.
גילג'ס-אלכסנדר, בן 26, רק הלילה (בין שלישי לרביעי) קלע 20 מתוך 31 הנקודות שלו במחצית השנייה בניצחון על מינסוטה במשחק הראשון של גמר המערב. לאורך העונה רשם ממוצעים מרשימים של 32.7 נקודות למשחק ב-51.9% מהשדה, יחד עם 6.4 אסיסטים, 5 ריבאונדים, 1.7 חטיפות וחסימה בממוצע. בכך הפך לשחקן היחיד מאז מייקל ג'ורדן שהעמיד מספרים כאלה בעונה בודדת - הישג שג'ורדן רשם רק פעמיים בקריירה.
זו השנה השלישית ברציפות בה כוכב הת'אנדר קולע מעל 30 נקודות בממוצע למשחק תוך שמירה על אחוזים גבוהים מהשדה (מעל 50%). לפניו עשו זאת רק ארבעה שחקנים, כולם אגדות שזכו ביותר מתואר MVP אחד: כרים עבדול-ג'באר, יאניס אנטטוקומפו, וילט צ'מברליין ומייקל ג'ורדן.
גילג'ס-אלכסנדר הוא שחקן ה-MVP השלישי בתולדות אוקלהומה, אחרי קווין דוראנט (2014) וראסל ווסטברוק (2017). בעקבות זכייתו, הוא יהיה זכאי בקיץ הקרוב להאריך את חוזהו בארבע שנים נוספות, בעסקת "סופר-מקס" שצפויה להיות הגבוהה אי פעם מבחינת ערך שנתי - 294 מיליון דולר בסך הכול, עם שווי של 73.3 מיליון דולר לעונה.