האם תהיה עולה היסטורית שלישית לליגה הלאומית? אחרי שעירוני מודיעין ומ.ס. קרית ים העפילו אוטומטית וכל אחת מהן הבטיחה לעצמה הופעה ראשונה אי פעם בליגת המשנה, גם בית"ר נורדיה ירושלים רוצה להצטרף. קבוצת האוהדים צלחה את הפלייאוף בליגה א' דרום עם ניצחונות על מ.ס. דימונה ומכבי יבנה, ומחר (חמישי, 19:00) תתייצב באצטדיון רמת גן למבחן האולטימטיבי: משחק על כרטיס ללאומית מול הפועל נוף הגליל, שסיימה במקום ה-14 בליגת המשנה.
נזכיר: בשיטה הנוכחית, רק קבוצה אחת מליגה א' הצליחה להדיח יריבה מהלאומית (עירוני טבריה מליגה א' צפון במפגש כפול מול הפועל קטמון ב-2014). קבוצות ליגה א' דרום ניסו שש פעמים ולא הצליחו, ונוף הגליל הייתה במעמד הזה שלוש פעמים ותמיד שרדה (ב-2015 ו-2017 עוד כנצרת עילית ובמפגש כפול, וב-2023 במשחק אחד).
מבחינת נורדיה, מדובר בעונת השיא שלה מאז הקמתה כקבוצת אוהדים ב-2014. המאמן אלירן ממן ימשיך לבנות על המהירות של דוד אסנקה ויוסף טוואבה, כובש שער הניצחון בגמר הפלייאוף, אבל יחסר את הבלם בר שושן שהורחק בתוספת הזמן מול יבנה. בחוד ימשיך מתן שוורץ, שכבש את הפנדל המנצח בתוספת הזמן מול נוף הגליל בסיבוב ז' של הגביע, אז נורדיה ניצלה הרחקה מוקדמת של ג'ניה ברקמן והפתיעה עם מהפך וניצחון 2:3 בגרין.
נוף הגליל סיימה את העונה בלאומית עם שני הפסדים שלא שינו דבר (המקום ה-14 לא הוטל בספק), אבל נראתה רע ב-3:1 הביתי מול הפועל עכו וגם איבדה במהלך המשחק את השוער מתן עמבר שנפצע. בסגל של אורי גוטמן יש שלושה זרים שאמורים להוות יתרון מול יריבה נטולת זרים מליגה א', אך במשחק האחרון רק אחד מהם פתח.