וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מטרת העל היא יורו 2028? בשיטה החדשה יהיה קשה יותר להעפיל

רן בן שמעון הצהיר שנבחרת ישראל מכוונת ליורו 2028, אבל אחרי השינויים שאופ"א אישרה במבנה המוקדמות, הדרך לשם הופכת מסובכת עוד יותר

תיקתקנו, 21.5/ספורט1

נבחרת ישראל אולי לא תעפיל גם למונדיאל 2026, אבל עוד לפני שהקמפיין יצא לדרך הובהר שהמטרה היא יורו 2028. היום (רביעי) פרסמה אופ"א שינויים בשיטה לקראת אליפות אירופה הבאה - והמשמעות היא שלרן בן שמעון ושחקני הנבחרת יהיה קשה יותר להעפיל.

על פי ההודעה, יורו 2028 יתקיים בתשעה אצטדיונים ברחבי אנגליה, סקוטלנד, ויילס, צפון אירלנד ואירלנד וישתתפו בו 24 נבחרות. בהתאם לפורמט הקיים של מוקדמות יורו 2024, יוקמו 12 בתים בני 4 או 5 נבחרות כל אחד. המארחות אנגליה, סקוטלנד, ויילס ואירלנד ישתתפו אף הן בשלב המוקדמות, אך יוגרלו לבתים נפרדים.

העולות לטורניר יהיו 12 מנצחות הבתים ו-8 הסגניות בעלות המאזן הטוב ביותר (סה"כ 20 נבחרות). שני כרטיסים נוספים יישמרו למארחות אשר לא הצליחו להעפיל דרך שלב הבתים. יתר המקומות יחולקו בפלייאוף, שמבנהו יותאם בהתאם למספר המקומות שיינתנו למארחות - במשחקים אלו ישתתפו הסגניות הנוספות שלא הצליחו להעפיל אוטומטית, יחד עם נבחרות שזכו בבתים שלהן בליגת האומות לעונת 2026/27, אך לא הצליחו להעפיל ליורו דרך שלב המוקדמות.

שחקני נבחרת ישראל. ATTILA KISBENEDEK/AFP, GettyImages
הדרך תהיה קשה יותר. נבחרת ישראל/GettyImages, ATTILA KISBENEDEK/AFP

החלוקה בהתאם למספר המארחות שהעפילו

אם שתי מארחות יזדקקו למקומות השמורים: 8 נבחרות יתמודדו בשני מסלולים עם חצאי גמר וגמרים חד פעמיים על שני כרטיסים.

אם רק אחת תזדקק למקום שמור: 12 נבחרות בשלושה מסלולים על שלושה כרטיסים.

אם כל המארחות יעפילו דרך הבתים: 8 נבחרות יתמודדו על ארבעה כרטיסים בשיטת בית-חוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully