וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בהשתתפות ספורטאים אולימפיים: יום שיא אולימפי ראשון מסוגו

21.5.2025 / 12:10

יום שיא אולימפי ראשון מסוגו בבית ספר ביאליקשת לילדי מבקשי מקלט וחסרי מעמד בדרום תל אביב: "יוצר מרחב לחברויות חדשות"

יום שיא אולימפי לילדי מבקשי מקלט. הוועד האולימפי,
יום שיא אולימפי לילדי מבקשי מקלט/הוועד האולימפי

בתחילת השבוע נערך בבית הספר ביאליקשת בדרום תל אביב יום שיא אולימפי - אירוע ייחודי בהובלת הוועד האולימפי בישראל, בשיתוף עיריית תל אביב-יפו ונציבות האו"ם לפליטים,(UNHCR).

האירוע, במהלכו נפגשו התלמידים עם ספורטאים ממגוון ענפי ספורט אולימפיים, נועד להנגיש לילדים את הרוח האולימפית, לחבר אותם לערכים של מצוינות, סולידריות וכבוד הדדי, ולאפשר להם לפגוש מודלים מעוררי השראה מקרוב - גם כאלה שצמחו מתוך נסיבות חיים דומות לשלהם.

היום נפתח עם שיחה מעוררת השראה של המרתוניסט האולימפי תחלואיני (לואי) מלקה - חבר נבחרת הפליטים של הוועד האולימפי הבין-לאומי - יוזמה המעניקה לספורטאים פליטים שאינם יכולים לייצג את מדינתם, הזדמנות להשתתף במשחקים האולימפיים במסגרת משלחת הפליטים העולמית.

לואי מרתוניסט אולימפי מצטיין, השתתף בשני משחקים אולימפיים. בטוקיו 2020, סיים במקום ה-16 שמהווה הישג יוצא דופן בקנה מידה בינלאומי, ובפריז 2024. הוא נולד באריתראה, ברח ממנה בגיל 12 והגיע לישראל בגפו, לאחר מסע מפרך ורצוף סכנות דרך אתיופיה, סודן ומצריים. אף שהוא חי בארץ כבר למעלה מעשור, הוא עדיין מבקש מקלט. מאחר והוא אינו מחזיק באזרחות ישראלית נמנע ממנו לייצג את ישראל אך הוועד האולימפי בישראל ואיגוד האתלטיקה רואים בו חלק בלתי נפרד ממשפחת הספורטאים האולימפיים הישראלים. תלמידי בית הספר נשאו אליו עיניים בגאווה והם רואים בו מודל לחיקוי, דמות נערצת מקירבם, ששאף והגיע להישגים יוצאי דופן.

יום השיא בבית הספר כלל פעילויות חווייתיות במגוון ענפי ספורט: סייף, אתלטיקה, ג'ודו, סקייטבורד, טאקוונדו, קריקט ואקרובטיקה. בהובלת נבחרת איכותית של ספורטאים ומאמנים, בניהם הספורטאים האולימפיים יובל פרייליך ואיתי מגידי, הילדים זכו להשראה ודוגמה אישית לצד לימוד על כוחה של התמדה, נחישות ותקווה - מסרים חשובים עבור ילדי קהילת הפליטים אשר ברוב ימות השנה נותרים שקופים.

יום שיא אולימפי לילדי מבקשי מקלט. הוועד האולימפי,
יום שיא אולימפי לילדי מבקשי מקלט/הוועד האולימפי

ירדן הר לב, סמנכ"לית חינוך וקשרי החוץ של הוועד האולימפי בישראל: "יום השיא בבית הספר ביאליקשת מהווה ביטוי חי לערכי התנועה האולימפית - הוא מאפשר שוויון הזדמנויות, יוצר מרחב לחברויות חדשות ונותן תקווה לעתיד טוב יותר. הספורטאיות והספורטאים שהובילו את הפעילות הם לא רק מודלים לחיקוי, אלא גם סוכני שינוי אמיתיים. בזכותם, הוועד האולימפי בישראל פועל לאורך כל השנה להפצת הערכים האולימפיים בקהילה - ובהם שוויון, סולידריות וזכויות אדם. אנו רואים בתחלוויני מלקה ובג'מאל עבדלמג'יד - שמגלמים את הרוח האולימפית בכל מובן - ספורטאים ישראלים שווים לכל דבר. זו זכות גדולה עבורנו ללוות אותם. תודה מיוחדת לעיריית תל אביב ולנציבות האו"ם לפליטים בישראל על השותפות והמחויבות ליצירת חברה מאוחדת יותר."

שרון הראל, מנהלת קשרי חוץ והסברה בנציבות האו"ם לפליטים בישראל: "אנו מברכים על שיתוף הפעולה הייחודי עם הוועד האולימפי בישראל, עם עיריית תל אביב ועם בית הספר ביאליקשת - עבור מטרה חשובה זו, לעורר השראה, לחזק ולהעצים ילדים אלו תוך הפניית זרקור לכישרונות החבויים ולפוטנציאל הספורטיבי הרב בקרבם. יום זה הוא גם הזדמנות לשמח ילדים וילדות מקרב קהילת הפליטים ומבקשי המקלט בתל-אביב החווים, כמו כלל החברה הישראלית ימים מורכבים, מתח וחוסר וודאות."

דליה לין, מנהלת מינהל החינוך בעיריית תל אביב - יפו: "ספורט הוא דבר נפלא והוא גם כלי חינוכי משמעותי שמאפשר לתלמידות ולתלמידים למצוא את חוזקותיהם, לתרגל התמדה ואימון, לראות התפתחות אישית וגם למצוא חברויות חדשות ושותפויות יוצאות דופן. יום השיא האולימפי בבית ספר ביאליקשת הוא הזדמנות נהדרת להיחשף לספורט מקצועי וגם ליצירת מודלים של הצלחה שהתלמידות והתלמידים יוכלו להזדהות איתם ולשאוף אליהם בעצמם. אני מחזקת את הצוות החינוכי המסור על המהלך המיוחד ומודה לועד האולימפי על שיתוף הפעולה."

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully