בישראל חיים מאות אלפי אנשים עם מוגבלות, ובשנה האחרונה נוספו אלפי נכי צה"ל. עבור רבים מהם, חוויית הצפייה במשחקי כדורגל וכדורסל היא חוויה מאכזבת ופוגענית. האיצטדיונים ומגרשי הספורט השונים לא רק שאינם נגישים הם גם סובלים מליקויים תשתיתיים ותפעוליים חמורים. למרות קיומן של תקנות נגישות, המציאות בשטח מצביעה על פערים משמעותיים.
יובל וגנר, יו"ר עמותת נגישות ישראל, יצא בקריאה וציין כי: "יש להוביל מהלך לאומי בהקדם ולפעול לשדרוג הנגישות במגרשים ובאצטדיוני הספורט, מעבר לדרישות החוק. ספורט הוא גשר חברתי המחבר בין אנשים מכלל המגזרים והיכולות.
במכתב ששלח וגנר למיקי זוהר שר התרבות והספורט, למשה זוארץ יו"ר התאחדות לכדור רגל ולעמוס פרישמן יו"ר איגוד הכדורסל הישראלי, מונה וגנר את הכשלים הרבים. "היום, 15 שנה אחרי שחוקקנו את חקיקת הנגישות בין היתר לאצטדיונים, אנחנו במצב שחייבים לקפוץ מדרגה ולהשתפר. אנחנו צריכים לאפשר לאנשים עם מוגבלות בבואם למגרשי הכדורגל והכדורסל ליהנות מהחוויה כמו כולם".
מה נדרש לשפר?
- 1. קיים מחסור בחניות נכים - הן מבחינת כמות והן באכיפה נגד שימוש בלתי מורשה.
- 2. היעדר אזורי ישיבה נגישים במספר מקומות באצטדיון - היום קיים מתחם נגיש אחד בלבד.
- 3. מקומות הישיבה חייבים לאפשר לאדם בכיסא גלגלים לראות בנוחות גם שהקהל עומד.
- 4. לשלב טכנולוגיות מסייעות - כגון צגי ברייל דיגיטליים לעיוורים ומערכות שמע מתקדמות
- לאנשים עם לקויות שמיעה.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
וגנר מדגיש כי "עד כה לא התקבלה כל התייחסות לקריאה הכל כך חשובה ומוצדקת".


