איגוד השופטים פרסם היום (שלישי) את מסקנות הוועדה המקצועית אחרי משחקי המחזור ה-35 בפלייאוף העליון, כשבמוקד הפנדל שנשרק לזכותה של בית"ר ירושלים נגד הפועל באר שבע - למרות שהיה ספק אם הכדור עבר את קו החוץ לפני נגיעת היד בתוך הרחבה.
בהודעה הרשמית של הוועדה נכתב: "שופט המסך פעל נכון כאשר לא התערב בהחלטת צוות השיפוט במגרש. בהתאם להנחיות, שופט מסך אינו מתערב כאשר אין ברשותו ראייה ודאית וברורה לכך שהכדור עבר את הקו במלוא היקפו. זוויות הצילום שעמדו לרשותו של שופט המסך לא איפשרו קביעה ודאית וברורה ובפרט כאשר מדובר בכדור באוויר ולא על הקרקע".
רגיל (6) 107
19:00

ישראל עד 21

סלובניה עד 21
הנבחרת הצעירה של ישראל אחרי קמפיין מביש, מנסה להציג יכולת טובה יותר בקמפיין הנוכחי. אחרי שתי תוצאות תיקו היא יכולה לנצח יריבה בינונית מאוד.
יתרון (6) 190
21:30

ברצלונה

ולנסיה
(5+)
שתי הקבוצות נפגשו השבוע בליגה וברצלונה הפסידה אחרי שהפסידה גם במחזור הראשון ביורוליג. אבל בביתה עם הניסיון, היא יכולה לנצח את ולנסיה .
רגיל (6) 232
21:45

איסלנד

אוקראינה
איסלנד, המדורגת במקום השני עם שלוש נקודות מתוך שש אפשריות, תארח את אוקראינה, שנמצאת במקום השלישי עם נקודה אחת בלבד. עד כה איסלנד מציגה יכולת טובה יותר מיריבתה, ולכן ההערכה היא שהיא תנצח במשחק הביתי ותמשיך במאבק על הכרטיס למונדיאל.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
עוד נכתב: "אירוע דומה התרחש העונה במחזור 2 במשחק מכבי בין מכבי פתח תקוה למכבי תל אביב, כאשר כדור באוויר לכאורה עבר את קו השער, אך לא היתה ראייה ודאית וברורה ולכן שופט המסך בצדק תמך בהחלטת הצוות במגרש שלא לאשר שער לזכות תל אביב.
"האירוע המפורסם ביותר והמהווה דוגמה כלל עולמית למקרים מסוג זה התרחש במונדיאל האחרון במשחק ספרד - יפן. ניתן לראות שרגלו של השחקן נמצאת באופן מובהק מחוץ לקו ושלכאורה הכדור נמצא מעבר לקו הרוחב של המגרש. למרות זאת, השער אושר ונקבע כי הכדור לא עבר את הקו במלוא היקפו. האירוע נבדק באמצעים הטכנולוגיים המתאימים ונמצא כי ההחלטה לאשר את השער הייתה נכונה".


