שדר הטלוויזיה ששידר את מקצה הדירוג הראשון למרוץ האינדי 500 שנערך אתמול (שבת), נשמע יותר מנרגש ויותר ממוכה הלם, כאשר תיאר את הקפת הדירוג הראשונה של נהג המרוצים הישראלי רוברט שוורצמן, על מסלול המרוצים המפורסם ביותר, הוותיק ביותר והמהיר ביותר שבנמצא. "רוברט שוורצמן שמעולם לא נהג עליהם (על מסלולים אובליים) עד השבוע, השלים הקפה ראשונה של 233.230 מייל לשעה. שוורצי ופרמה, וואוו, are you kidding me, קבוצה חדשה לגמרי, נהג ללא ניסיון, בן 25 ותל אביב הולך 233.1 בהקפה השניה והלו אינדינפוליס הבחור הזה הוא אמיתי."
ביחד עם הגרנד של מונקו, האינדי 500 ו-24 השעות של לה מאן, נחשבים לשלושה יהלומי הכתר של הספורט המוטורי העולמי, וניצחון בשלושתם הוא חלום שנהגים אחדים בלבד ניסו להשיג ואף אחד טרם הצליח.
וכך רוברט שוורצמן, שההיסטוריה הספורטיבית שלו תוארה כאן, ממשיך לחולל היסטוריה כנהג המרוצים הישראלי הראשון המתחרה בסדרת האינדי, סדרת המכוניות החד מושביות החשובה ביותר בארה"ב. אתמול סיים שוורצמן את מקצה הדירוג במקום השישי, והיום יתחרה בשלב השני של מקצה הדירוג, כאשר המקום הנמוך ביותר ממנו יזנק למרוץ, ביום ראשון בעוד שבוע, יהיה 12.