קריסטל פאלאס זכתה אתמול (שבת) בתואר הראשון בתולדותיה כאשר הפתיעה 0:1 את מנצ'סטר סיטי בגמר הגביע באצטדיון וומבלי והותירה את האלופה היוצאת ללא תואר העונה (להוציא את מגן הקהילה). בסיום המשחק עסקו כלי התקשורת באנגליה בהרחבה בעימות בין המנג'ר פפ גווארדיולה לשוער דין הנדרסון, והבוקר נחשפו פרטים חדשים מהתקרית שתועדה על כר הדשא.
כידוע, גווארדיולה רתח על השופט בטענה שהיה צריך להרחיק דין הנדרסון במחצית הראשונה בעקבות נגיעת יד מחוץ לרחבה, וההנחה הייתה שזה גם מה שהוא ניגש להגיד לשוער אחרי המשחק - בנוסף לבזבוזי המשחק הארוכים שלו ושל חבריו, שהובילו לתוספת זמן בת 10 דקות.
בריאיון שהנדרסון העניק אחרי המשחק, אמר שוער קריסטל פאלאס: "אנחנו כל כך ראויים לזכות". ייתכן שזה לא נאמר במקרה, כי הבוקר ב"דיילי מייל" נעזרו בשירותיו של מומחה לקריאת שפתיים כדי לנסות להבין מה אמר גווארדיולה לשוער שהצטיין אתמול בוומבלי בזכות מספר הצלות ענק, במיוחד הפנדל שלקח לעומאר מרמוש.
על פי הניתוח, גווארדיולה אמר להנדרסון: "אתה לא ראוי לזכות בתואר. חרפה". הנדרסון, אגב, השיב: "עדיין היו לכם 10 דקות", כשהוא מתכוון לתוספת הזמן הארוכה שניתנה לפני שריקת הסיום.
הנדרסון שר ושובר את הרשתות החברתיות
"Twelfth again who gives a f*ck?
— Men in Blazers (@MenInBlazers) May 17, 2025
We've won the FA Cup." ?
Dean Henderson singing a FANTASTIC rendition of Waka Waka after Crystal Palace's shocking FA Cup Final victory ??pic.twitter.com/v2qvTBjWnS
הנדרסון, גיבור הערב, לא הסתיר את האושר ובחגיגות הזכייה, כך על פי סרטון שעלה ברשת החברתית X, תועד שר בלחן של "וואקה וואקה" של שאקירה: "שוב במקום ה-12, למי אכפת? זכינו בגביע". באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב, בכל אופן.