וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גולדן בויז: ברצלונה זכתה באליפות ה-28 בתולדותיה

נער הזהב שמוביל יחד עם ראפיניה בתחרות לכדור הזהב סידר לבארסה זכייה רשמית בתואר עם 0:2 על אספניול בדרבי של קטלוניה, אחרי שכבש שער מרהיב בבעיטה לחיבורים (53) ובישל לפרמין לופס בתוספת הזמן (90+5). קאבררה הורחק (80) עם מרפק לבטן של הספרדי בן ה-17

תיקתקנו, 15.5/ספורט1

בפעם ה-28 בתולדותיה - ברצלונה היא אלופת הליגה הספרדית, ובדיוק כמו שהיה לפני שנתיים כשהיא חגגה במגרשה הביתי של אספניול בדרבי של קטלוניה, כך היה גם הערב (חמישי) עם 0:2 על היריבה העירונית. בארסה השלימה זכייה בדאבל אחרי הזכייה בגביע המלך הספרדי (כשעל הדרך גם הייתה זכייה בסופר קופה) עם ניצחון ענק על ריאל מדריד בגמר, והיא אכן אלופה ראויה עם חבורה התקפית אדירה.

גיבור המשחק היה פעם נוספת לאמין ימאל, שבגיל 17 המשיך להוכיח שהוא לא רק ראוי לפרס "גולדן בוי" בו זכה ב-2024, אלא שהוא מועמד בכיר לזכות ב"כדור הזהב" ב-2025 עם עוד שער קסום. הספרדי שכבר זכה באליפות עם בארסה כשעלה לשבע דקות לפני שנתיים, הפעם היה אחד מהשחקנים שהשאירו את החותם על העונה הנוכחית, והערב זה בא לידי ביטוי בבעיטה אדירה לחיבורים בדקה ה-53 שסידרה לברצלונה את היתרון, ובתוספת הזמן הוא בישל לפרמין לופס את השער שחתם את האליפות באופן רשמי.

בדקה ה-80 הצליח לסחוט גם מלאנדרו קאבררה כרטיס אדום, אחרי ששחקן ההגנה של אספניול שלח מרפק לבטן של הספרדי הצעיר, ובעשרה שחקנים המארחת נותרה חסרת אונים אל מול החגיגות של ברצלונה בדרבי העירוני.

לאמין ימאל לצד אלחנדרו באלדה, ברצלונה. GettyImages
גיבור המשחק בדרך לאליפות. לאמין ימאל/GettyImages

מהלך המשחק

דקה 4: כמעט היתרון של אספניול - קו ההגנה של ברצלונה נכנע למסירת עומק נהדרת ואורקו גונזאלס פספס במעט את המסגרת של שצ'סני.

דקה 13: לבנדובסקי השתחחר משמירה אישית בקצה הרחבה ובעט כדור חזק ששרק ליד הקורה של אספניול.

דקה 16: חאבי פואדו קיבל הזדמנות אדירה לכבוש את השער הראשון במשחק, הפעם שצ'סני היה דרוך והדף את הניסיון של קפטן המארחת.

דקה 36: התקפה טובה של ברצלונה עברה מצד שמאל לימין, כשלאמין ימאל סיים בבעיטה מהקצה הימני של רחבת אספניול אל עבר היציע.

לאמין ימאל חוגג עם אלחנדרו באלדה, ברצלונה. GettyImages
עוד ביצוע ענק מבית היוצר של לאמין ימאל/GettyImages

דקה 53: גול! 0:1 לברצלונה! אם זה שער האליפות - אין ראוי ממנו. לאמין ימאל בעט כדור פשוט מושלם מחוץ לרחבה לחיבורים, ובארסה עלתה ליתרון ששם אותה צעד נוסף אל עבר התואר.

דקה 80: אספניול נותרה בעשרה שחקנים! לאנדרו קאבררה פגע עם המרפק בצלעות של לאמין ימאל באופן מכוון, השופט בחן את המהלך במסך ושלף אדום לאורוגוואי של המארחת.

דקה 90+5: גול! 0:2 לברצלונה! הכי מתוק שיש - לאמין ימאל הוסיף בישול עם מסירת עומק גדולה לפרמין לופס, והקשר הספרדי כבש בבעיטה לפינה הרחוקה. בארסה בדרך לאליפות!

שריקת הסיום בדרבי של קטלוניה: ברצלונה אלופת ספרד בפעם ה-28!

לאמין ימאל, ברצלונה אחרי הפגיעה של לאנדרו קאבררה, אספניול. רויטרס
שער וסחיטת אדום. לאמין ימאל/רויטרס
פרמין לופס, ברצלונה. GettyImages
חותמת לאליפות. פרמין לופס/GettyImages

אם ברצלונה לא תוכתר לאלופה הערב, היא תוכל לעשות זאת ביום ראשון במשחק בית מול ויאריאל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully