ריאל מדריד יודעת שספק רב אם זה יסתיים באליפות - אבל בכל זאת מתרגשת מהסיומת הדרמטית אמש (רביעי), שדחתה את החגיגות של ברצלונה. הבלאנקוס השלימו מהפך וניצחו 1:2 את מאיורקה אחרי משחק חד צדדי באופן קיצוני, בו נעשה צדק מאוחר, ובצורה הכי מפתיעה שיש. ריאל בעטה לשער לא פחות מ-39 פעמים והשיגה 26 קרנות, מספרים שלא נרשמו במשחק בודד של הבלאנקוס יותר מעשר שנים, ובכל זאת ניצחו רק בדקה ה-95 מביצוע של שני הגיבורים הכי לא צפויים שיש.
על הבישול היה חתום חסוס ואייחו, שחזר לשחק אחרי שהחמיץ 50 משחקים מאז 24 בספטמבר 2024 בעקבות פציעה. על הכיבוש היה אחראי חאקובו רמון בן ה-20, שערך הופעת בכורה בהרכב ריאל בליגה. ואייחו ורמון הם בכלל שחקני הגנה שלא היו אמורים להיות מקדימה, אבל רצה הגורל ודווקא הם העבירו את הלחץ לברצלונה, שכעת תהיה חייבת לנצח את אספניול הערב כדי להבטיח את התואר.
רמון בן ה-20 רשם ערב מרגש. הוא סיים את הופעת הבכורה שלו בהרכב עם 45 מסירות מוצלחות מ-45 ניסיונות, והודה שהופתע בעצמו מהשער שכבש. "לא יודע איך, אבל זה נכנס", אמר בהתרגשות בסיום. "אי אפשר להסביר את זה...חלמתי על הרגע הזה כל חיי. פנטזתי ללבוש את החולצה של ריאל, ואין דרך טובה יותר מאשר לכבוש שער ראשון בצורה הזאת".
בריאל מפרגנים לחאקובו, וטיבו קורטואה אומר: "הוא בחור נהדר, בן אדם טוב מאוד. היה לו קצת חוסר מזל במשחקים הקודמים, אבל מגיע לו לכבוש את השער הזה". לדבריו של קורטואה, "זו עוד הוכחה שמחלקת הנוער של ריאל מייצרת שחקנים טובים, שתמיד מגיעים כשצריך אותם - בדיוק כמו בברצלונה".
גם אנדריק, רודריגו ואנטוניו רודיגר בירכו את חאקובו ברשתות החברתיות, ובספרד נזכרו בסיפורו הייחודי, כמי שהצטרף לריאל מדריד בגיל 8, ובגיל 15 הושבת למשך קרוב לשנה בעקבות בעיות גדילה. "לגיבור היום יש סיפור מרגש", סיפרו ב"אס". אלברו ארבלואה, מאמן קבוצת הנוער של ריאל, כבר כינה אותו בעבר "ואן דייק", וגם המאמן הנכנס צ'אבי אלונסו זוכר אותו היטב מהימים בהם אימן אותו את קבוצת הנערים של ריאל, אז הוא שיחק תחתיו. האם הגיבור המפתיע של המחזור יהיה הפתעת העונה הבאה?