לפי דיווחים בספרד יונתן טה כבר סיכם את תנאיו בברצלונה, אך הוא צפוי לעשות פניית פרסה ולחתום בסופו של דבר דווקא בבאיירן מינכן. המצב הכלכלי הסבוך של הקטלאנים לא מאפשר להם להשלים עסקאות כרגע, ולפי העיתונאי הגרמני המוערך כריסטיאן פאלק - בלמה המצוין של באייר לברקוזן, שיהפוך שחקן חופשי בסיום העונה, לא מתכוון לחכות לבארסה.
"הוא איבד סבלנות", נכתב. "חתימה בברצלונה לפתע כבר לא נראית כמו אפשרות ריאלית". הבווארים, במקביל, העבירו הילוך: המנהל המקצועי מקס אברל לוחץ להחתימו, ועושה רושם שכך יהיה. טה צפוי לחתום עד קיץ 2028 ולהגיע ללא תמורה.
עוד נטען כי "באיירן מנהלת שיחות עם סוכנו, פיני זהבי. יונתן לא רוצה לעזוב את גרמניה כרגע, כך שהאלופה היא המובילה במירוץ אחריו". על כן, לא מן הנמנע שבעוד כחודש וחצי, בשורות באיירן מינכן יככבו יחד יונתן טה ופלוריאן וירץ.