מכבי ראשון לציון איבדה הערב (שלישי) את יתרון הביתיות עם הפסד מפתיע לא.ס אליצור אשקלון בתוצאה 73:69. אחרי מחצית ראשונה שקולה, שהייתה בשליטת המקומיים, האורחים השתלטו על המשחק עם קודי ריילי ותומר כהן ועלו ליתרון 0:1 בסדרת חצי הגמר בלאומית.
הדרומיים פתחו טוב את המשחק בזכות שיתוף הפעולה בין דיאל נג'ר לקודי ריילי, אבל מכבי ראשון לציון הגיבה טוב עם התקפות מעבר ועלתה ל-10:17. הדרומיים הגיבו עם נקודות משלהם והרבע נגמר ב-17:22 לביתיים. מכבי ראשון לציון הגדילה את הפער בפתיחת הרבע השני לדו ספרתי, אך האורחים הגיבו עם 10 נקודות ברצף. עמית ראובן העניש את אשקלון ששמרה אזורית עם שתי שלשות ובמחצית זה 35:44 לראשון לציון.
תומר כהן פתח טוב את הרבע השלישי ויחד עם קודי ריילי האשקלונים עלו ליתרון 47:46. הכתומים נעצרו על 4 נקודות ב-7 דקות וראו את קודי ריילי קובע 54:48. הפער הקטן של האורחים נשמר - 58:54 לאחר הרבע השלישי. המשחק המשיך להיות שקול עם יתרון קטן לאשקלון. לארי תומאס קלע סל חשוב, אבל קווה גרנט עם חדירה גדולה וסחיטת בלתי ספורטיבית קבע מהפך - 68:69, דקה לסיום. דניאל נג'ר סחט עבירה ועמד בלחץ עם שתי קליעות מדויקות - 70:69, 50 שניות לסיום. מכבי ראשון לציון נתקעה בהתקפה, ובצד השני קודי ריילי עם ריבאונד התקפה וסחיטת עבירה סגר את המשחק.
קלעו למכבי ראשון לציון: די ג'יי ברנס 18 נק', עמית ראובן 14 נק', מקסים רומנוב 13 נק', קווה גרנט (10 אסיסטים, 7 ריבאונדים) 10 נק', ג'וש פרוינד 9 נק', ג'ורדן קובלין 3 נק', הראל דדון 2 נק'
קלעו לאשקלון: קודי ריילי (14 ריבאונדים, 10/12 מהשדה) 24 נק', ליאור ברמן 15 נק', תומר כהן 13 נק', עמית זיס 7 נק', לארי תומאס 6 נק', דניאל נג'ר (7 אסיסטים) 4 נק', עמית סנקר ואביתר מור יוסף 3 נק' כ"א