כשנה אחרי שחגג עם מכבי פתח תקוה זכייה בגביע המדינה, אבי לוזון שוב עמד הערב (שבת) מול המצלמה - הפעם אחרי ירידת ליגה. 0:0 בלבד נגד עירוני טבריה בחוץ, השאיר את המלאבסים במקום ה-13 והלפני אחרון והם שבו לליגת המשנה בפעם הרביעית מאז 2012.
לוזון פתח ואמר: "במדינה שלנו יש דברים הרבה יותר עצובים מירידת ליגה. לא דיברתי על זה אף פעם, אבל אני חושב שהגיע הזמן ש-59 החטופים יחזרו הביתה, למשפחות שלהם. מה זה הכאב שלי מירידת ליגה, לעומת הכאב של המשפחות שהיקירים שלהם בעזה? מה הוא הכאב שלי לעומת המשפחות של חללים שנפלו בעזה? כל יום עוד חייל, ועוד 'הותר לפרסום'... כל פעם שאני שומע 'הותר לפרסום' נחמץ לי הלב. אז בואו ניכנס לפרופורציות - זה כולו כדורגל. זה יושב לי על הלב כבר הרבה זמן והייתי חייב להגיד את זה".
צפו במשחק הירידה של מכבי פתח תקוה
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(8+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת.
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
אחרי שפתח עם הדברים הנ"ל, לוזון התפנה לירות כהרגלו: "כשזכינו בגביע חשבתי לזוז הצידה ולתת לחבר'ה הצעירים לנהל את העסק. נתתי, לא הצליח, אני אחראי, אני הראש, אני אשם. אני יודע מה צריך לעשות כדי להחזיר את הקבוצה למקום שהיא ראויה לו".
היו"ר הוותיק המשיך: "יש את אותם אוהדי הפועל פתח תקוה שבאו למשחק שלנו נגד אשדוד ועודדו אותה כדי להקניט אותנו, השמחה היחידה שלהם בחיים זו שמחה לאיד... אני מאחל להם שכל החיים יישארו רק עם שמחה לאיד ושלא תהיה להם שמחה אמיתית".
בהמשך לוזון האשים: "ירדנו ליגה וזה לא היה צריך לקרות. אם כל התוצאות היו כשרות על סמך כדורגל נטו, הייתי מרים ידיים - אבל זה לא היה ככה. היו משחקים שהוטו, גם בליגת העל, גם בליגות אחרות. אני לא רוצה להגיד שמות, לא של מועדונים... לא מזמן פרסמו בהתאחדות שהיה משחק שפתאום היו עליו הימורים חריגים. זה בליגות הנמוכות וזה זלג גם לליגת העל. היו משחקים לא נקיים העונה. אין לי הוכחות, אני לא חברת חקירות. הייתי שמח אם המשטרה הייתה נכנסת לעניינים - אבל כנראה שיש להם עיסוקים יותר חשובים בחיים".


