צ'אבי אלונסו אישר אתמול (שישי) שבסיום העונה הוא ובאייר לברקוזן ייפרדו, אבל הבהיר שזה "עדיין לא הזמן" לדבר על התחנה הבאה שלו. ובכל זאת, זה די ברור שהוא ימונה למחליפו של קרלו אנצ'לוטי בריאל מדריד. הבוקר (שבת) באתר "אס" הבהירו כי על אף שחתימה טרם בוצעה, המגעים בין הצדדים לא מתקדמים רק בעניינים חוזיים, אלא שכבר ממש נעשו צדים ראשונים בבניית הפרויקט - ובין השאר הועברו על ידו שמות של שחקני רכש פוטנציאליים.
טרנט אלכסנדר ארנולד אמור להצטרף ללא תמורה, המגן האנגלי כבר הודיע על החלטתו לעזוב את ליברפול עם סיום חוזהו בחודש הבא, אבל בנוסף אליו כבר יש שני שמות שעלו בשיחות: מרטין סובימנדי יונתן טה. מדובר בקשר מרכז שדה ובלם, שני שחקנים בעמדות שריאל מדריד צריכה יותר מכל.
"עזיבתו הצפויה של נאצ'ו, הפציעות המרובות בהגנה והזדקנות הסגל בחלק האחורי, לצד חוסר היכולת לממש את ההתעניינות בלני יורו, לא השאירו לריאל ברירה", נכתב על ההתעניינות בטה. באשר לסובימנדי, נכתב כי "אנצ'לוטי לא הצליח לייצר תחליף לטוני קרוס, לא מצא דרך להגיע לאותו דיוק וקצב. אלו שני שמות שעלו עוד לפני שצ'אבי סומן כיורש של אנצ'לוטי בדיוק מהסיבות האלה".
עם זאת, הבהירו בידיעה, הקשר של ריאל סוסיאדד נמצא גבוה מאוד ברשימות של צ'אבי אלונסו, שמכיר אותו היטב מהעבר - הן מקבוצת המילואים של הבאסקים והן מהעובדה שהם חולקים את אותו סוכן (איניאקי איבאנייס). עם זאת, יש לציין שבאנגליה מדווחים שמעברו לארסנל כמעט סגור, תמורת סעיף שחרור של 60 מיליון אירו. אם יש סיכוי למדריד, הוא תלוי בגורם אחד: רצונו של השחקן לשוב ולהתאחד עם מאמנו האהוב.
בניגוד לסובימנדי, טה הוא אופציה זמינה הרבה יותר. גם בגלל שהוא בן 29 ובעל ניסיון עשיר וגם כי חוזהו בבאייר לברקוזן מסתייה. עסקה מול ברצלונה כמעט נסגרה, אך לבסוף לא הגיעה לכדי חתימה וכאן עשוי להיכנס "גורם צ'אבי", כפי שנכתב ב"אס", שהפך את טה לשחקן השימושי ביותר שלו העונה. הפייבוריט בעיני ההנהלה אמנם הוא דין הויסן מבורנמות', אך טה יכול להגיע בהעברה חופשית, בדיוק כמו טרנט אלכסנדר-ארנולד.
לסיום, לא נשכח את פלוריאן וירץ. כצפוי, היהלום של צ'אבי אלונסו בבאייר לברקוזן נמצא ברשימות, אולם הוא צפוי לעבור לבאיירן מינכן על פי הפרסומים בסוף השבוע בגרמניה. כשנשאל על כך אלונסו במסיבת עיתונאים, השיב בחיוך: "הוא לא אמר לי שהוא רוצה לעבור רק לבאיירן".