בדרך לריאל מדריד. צ'אבי אלונסו אישר היום (שישי) באופן רשמי וסופי כי יסיים את תפקידו בבאייר לברקוזן בתום העונה, אחרי קדנציה מופלאה בת שנתיים וחצי. מוקדם יותר דווח בגרמניה כי המאמן בישר לשחקניו באימון כי ייפרד מהם לאחר שני המשחקים שנותרו לקבוצה עד לתום העונה בבונדסליגה.
"המועדון ואני סיכמנו שאלו יהיו שני המשחקים האחרונים שלי כמאמן כאן", הצהיר אלונסו במסיבת עיתונאים לפני משחקה של לברקוזן מול בורוסיה דורטמונד. "אני מאמין שזה הזמן הנכון לעזוב, והזמן הנכון להודיע על כך ולהפוך את לפומבי".
אלונסו סירב להתייחס באופן גלוי או מוצהר לאפשרות שיעבור לריאל מדריד, למרות שבספרד כבר מדווחים שהחל לעבוד מאחורי הקלעים על בניית הקבוצה לעונה הבאה.
"זה לא הזמן לדבר על העתיד שלי. קודם כל, אני רוצה שתהיה לי פרידה יפה מלברקוזן. אני מאוד אמוציונלי לקראת העזיבה", אמר המאמן. "היו לי כאן שנתיים וחצי בלתי נשכחות, ועכשיו אני רוצה להיפרד כמו שצריך. אני מרגיש אסיר תודה למועדון, ובטוח שכולם יכולים להיות גאים בנו על הדרך שעברנו".