מכון הסטטיסטיקה CIES, המשמש קבוצות בכירות רבות בעולם לצורך מחקר סטטיסטי מעמיק על ליגות הכדורגל ברחבי העולם, מפרסם היום (שישי) נתון מפתיע, מהסוג שיכול להתקיים רק בעולם הסטטיסטיקות המתקדמות: היתכן שאוהד אלמגור וטיימוקו דיארה נמצאים ברשימה אחת עם כוכבים כמו לאמין ימאל, פלוריאן וירץ, פרמין לופס וריאן שרקי? מסתבר שכן.
על פי הנתונים שנאספו על ידי CIES, שחקני הכנף של הפועל ירושלים והפועל חיפה מדורגים בין עשרת השחקנים מגיל 23 ומטה שהשאירו הכי הרבה מסירות למצבי הבקעה פר 90 דקות. הנתון מתייחס ל-50 ליגות בכירות ברחבי העולם, ומדרג את השחקנים על פי ממוצע המסירות הללו - בלי קשר לתוצאה הסופית ולשאלה האם המהלך הסתיים בשער או לא.
פרמין לופס מברצלונה מוביל את הרשימה 0.61 מסירות כאלה פר 90 דקות. אחריו מדורג לאמין ימאל, ולפני אלמגור ודיארה ניתן למצוא ברשימה גם את פלוריאן וירץ, ריאן שרקי ודייגו מוריירה משטרסבורג.
יש לציין כי למרות הנתון החמיא, אלמגור ודיארה לא מדורגים בצמרת ליגת העל בבישולים. אלמגור בישל ארבעה שערים וכך גם דיארה.