ריאל מדריד שמרה על סיכוי לאליפות עם ניצחון ביתי 2:3 על סלטה ויגו, במשחק שכמעט הסתיים בקטסטרופה אחרי שיתרון בן שלושה שערים קטן להפרש של שער אחד בלבד. מי שעמד במוקד הוא ארדה גולר, שסיפק הצגה נהדרת עם שער יוצא דופן - הראשון שלו כשחקן הרכב בסנטיאגו ברנבאו - ובישול לקיליאן אמבפה. רבים מדבריו של קרלו אנצ'לוטי במסיבת העיתונאים הופנו לקשר הטורקי בן ה-20.
"לפני חודשיים העברתי ביקורת קשה על האנשים שמקיפים אותו. היום אני צריך לברך אותם", הודה מאמן הבלאנקוס. "ההתקדמות של גולר טבעית, הוא לא אותו שחקן שהיה בספטמבר. הוא השתנה לגמרי מבחינה פיזית וזה בזכות המאמץ שלו".
אנצ'לוטי, שהתמודד מוקדם יותר העונה עם שאלות על מיעוט הדקות שהעניק לגולר, התייחס שוב לנושא: "במדריד אתה צריך לשבת על הספסל לפני שאתה הופך לשחקן הרכב. גולר לקח את זה כמו שצריך, קיבל את זה כמו מקצוען אמיתי. יש לו את הפרופיל להיות שחקן הרכב, יכול להיות שהוא יפתח בקלאסיקו".
גולר כבש בפעם השלישית בסך הכל מול סלטה ויגו, אחרי שהבקיע לרשת שלה פעמיים כמחליף בעבר. זוהי היריבה היחידה שמולה הטורקית פגש את הרשת יותר מפעם אחת, להוציא את ויאריאל שנגדה כבש גם כן פעמיים.
"הוא ואמבפה נתנו לנו את הניצחון, אבל אנחנו חייבים להשתפר", הודה פדריקו ואלוורדה בסיום המשחק. "הקלאסיקו הוא ההזדמנות האחרונה שלנו לזכות באליפות, נעשה הכל כדי להשיג שלוש נקודות. זה המשחק הכי חשוב של השנה".
הניצחון על סלטה ויגו החזיר את הפער מהמוליכה ברצלונה לשלוש נקודות, לפני המפגש בעוד שבוע עם בין היריבות המושבעות, 15 יום לאחר שהקטלאנים זכו בגביע המלך עם ניצחון 2:3 דרמטי בקלאסיקו. מי שצפוי להיות כשיר למשחק, לדבריו של אנצ'לוטי, הוא רודריגו שסבל מחום ולא נכלל בסגל היום.
בינתיים, אמבפה העלה את מאזנו ל-24 שערי ליגה והוא רחוק רק שניים משיא המועדון לשחקן בעונת הבכורה שלו בריאל מדריד, אשר שייך לאיבן סמוראנו. הצ'יליאני הבקיע 37 שערים בעונת 1992/93. אמבפה כבר עקף את כריסטיאנו רונאלדו ורוד ואן ניסטלרוי (כל אחד כבש 33 פעמים) בהיבט הסטטיסטי הזה.
יחד עם זאת, כרגע אמבפה נראה בדרך לסיים את עונתו הראשונה בריאל ללא תארים, זאת אחרי שהפסיד כבר שלוש פעמים בקלאסיקו בהפרש שערים מצטבר של 12:4. הצרפתי יקווה להוביל את קבוצתו לניצחון בשבוע הבא, כדי להקטין את הפער לנקודה ולהפעיל לחץ גדול על בארסה בשלושת המחזורים שיישארו לאחר מכן בליגה הספרדית.