וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפועל ת"א "חזק בתמונה" של רכז השנה באירופה, אבל גם קבוצת NBA

4.5.2025 / 6:45

ביוון טוענים כי האדומים הגישו הצעת ענק לטי ג'יי שורטס: "חצי יורוליג בעקבותיו". בקבוצה נושמים לרווחה אחרי גלבוע, ועופר ינאי מסביר: איך שאול אייזנברג "השתחל" להיכל?

דאבל דריבל: מיצ'יץ' להפועל תל אביב/אולפן וואלה

הפועל תל אביב לא עוצרת באדום. הכתב היווני של האתר "SDNA", סוטיריס וטאקיס, דיווח אמש (שבת) כי האדומים הגישו הצעת ענק לכוכב פריז טי ג'יי שורטס, אחד ממצטייני העונה ביורוליג. הרכז המחשמל מסיים חוזה בקבוצה הצרפתית ונחשב לשחקן המבוקש ביותר בשוק, כשקבוצות יורוליג בכירות מנסות להחתימו. על פי וטאקיס, "חצי מהיורוליג בעקבות שורטס", וגם ב-NBA מביעים התעניינות כאשר בשלב זה הקבוצה הרצינית ביותר היא ממפיס. יחד עם זאת, בדיווח ציין וטאקיס כי הפועל תל אביב "חזק בעניינים".

אבל לקבוצה יש גם את ההווה, ואמש היא עלתה ליתרון 0:1 בסדרת רבע גמר הפלייאוף של ליגת העל אחרי ניצחון 95:103 על הפועל גלבוע/גליל במשחק הראשון שנערך בהיכל מנורה. האדומים יקוו להתקדם לעבר חצי הגמר כשיתארחו בגן נר ביום שלישי הקרוב.

החבורה של דימיטריס איטודיס לא הרשימה יתר על המידה בהתמודדות, כשנתקלה ביריבה די צנועה שהקשתה עליה לאורך יותר משלושה רבעים, וחשפה אותה באופן משמעותי במשחק הגנה לא טוב של מחזיקת היורוקאפ. אלא שברגעי ההכרעה ידעו האדומים לעשות את המהלכים הנכונים כדי להכריע את המשחק.

תומר גינת, עם שיא נקודות בפלייאוף, קלע 26 נקודות, והוסיף 10 ריבאונדים, ואנטוניו בלייקני קלע 25 נקודות משלו. בר טימור עם 11 ומרכוס בינגהאם עם 10 קלעו גם הם בספרות כפולות.

שחקן פריז בסקטבול טי ג'יי שורטס. Franco Arland, GettyImages
השם הגדול הבא של עופר ינאי? שורטס/GettyImages, Franco Arland

"יש לנו את התירוצים שלנו, אבל היינו צריכים להיראות טוב יותר", אמרו בהפועל אחרי הניצחון אמש, "זה מסוג המשחקים שהיינו מפסידים בשנים הקודמות. למעשה בשנה שעברה הפסדנו לקרית אתא משחק כזה בדרייב אין, והיינו צריכים לצאת מסיטואציה קשה. יש לנו קבוצה עוצמתית, שיודעת גם ביום פחות טוב לסיים עם ניצחון".

בהפועל מתכוונים לנסות ולשנות דברים במשחק ההתקפי על מנת להכניס את ג'ונתן מוטלי לעניינים. "די ברור שגלבוע עשתה הכל כדי שהוא לא יהיה זה שינצח אותה", אמרו במועדון, "אנחנו צריכים למצוא דרכים אחרות כדי לתקוף נגדם".

תומר גינת סובב את הקרסול ולא היה אמור לשחק אמש, אבל התעקש לעלות על הפרקט. גינת לא אמור להחמיץ את המשחק השני בסדרה, בניגוד לים מדר וברונו קאבוקלו שעדיין לא כשירים למשחק.

sheen-shitof

עוד בוואלה

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

תומר גינת לצד בר טימור, הפועל תל אביב מול הפועל גלבוע גליל. לירון מולדובן
וי ראשון. גינת וטימור/לירון מולדובן

חלק מאוהדי הקבוצה באו בטענות על אירוע "חסר רגישות", לפי דברי מספר מיושבי היציע, שהתרחש במהלך הפסקת המחצית. בהפועל הציגו שיר שנכתב על הקבוצה, ובסופו הוצגו האנשים "עם החזון" שהובילו את המועדון, כך לפי רוח השיר. בין האנשים הללו הופיע גם שאול אייזנברג, יו"ר המועדון לשעבר, שמזוהה כמתנגד לעמותה שהקימה את הקבוצה.

בסיום עופר ינאי הסביר: "זכייה ביורוקאפ מחייבת סרטון חגיגי. הרעיון היה לעשות מחווה לשיר השמות האייקוני של האוהד הגדול ביותר של הפועל סל. אריק איינשטיין ז"ל. תודה לאביעד פוהורילס על כתיבת המילים ועל אורי בנאי על השירה. הבקשה שלי הייתה להכניס בשיר את השמות של כל מי שקשור להפועל סל גם דמויות לא חיוביות שהיו חלק מההיסטוריה. תהנו ושיהיה לנו פלייאוף מוצלח!".

5,620 צופים הגיעו להתמודדות אתמול, כשבהפועל היו ציפיות למספר קצת יותר גבוה. בקבוצה מאמינים כי לקראת חצי גמר והגמר היכל מנורה יתמלא לראשונה מאז עברה הקבוצה אליו.

מאמן הפועל תל אביב, דימיטריס איטודיס. ברני ארדוב
שוב מתלונן. איטודיס/ברני ארדוב

בסיום המשחק סיפר מאמן הקבוצה דימיטריס איטודיס כי הוזמן להשתתף בפיינל פור היורוליג שייערך באבו דאבי בין ה-23 ל-25 במאי. איטודיס סיפר שעל פי חזונו הפיינל פור צריך להיות האירוע שנועל את הכדורסל האירופי בכל עונה, והביע תמיהה על כך שעל פי לוח המשחקים, חצי גמר הפלייאוף בליגת העל אמור להיות משוחק בתאריכים הללו, מה שאמור למנוע את השתתפותו באירוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully