אנדריאס פרוחננקובס, מכוכבי עונת האליפות של מכבי תל אביב בעונת 2002/03, שאף כבש את השער הראשון ב-0:3 על הפועל פתח תקוה במחזור הסיום הדרמטי, אתמול (שישי) הלך לעולמו בגיל 48.
פרוחננקובס ערך את הופעת הבכורה שלו בנבחרת לטביה בשנת 2002 במשחק מול פולין ועד 2007 הספיק לרשום 32 הופעות וארבעה שערים במדי הנבחרת - כולל בטורניר יורו 2004 בפורטוגל, במהלכו שיחק בכל המשחקים בהרכב והיה זה הוא שבישל את שערה היחיד של הנבחרת בטורני מול צ'כיה.
בנוסף למכבי תל אביב, שיחק פרוחננקובס גם במכבי קרית גת, בליגות בפולין, ספרד ויוון. את הקריירה סיים בעיר הולדתו אוגרה, שם החל לעסוק באימון, בעיקר עם צעירים, באוגרה, איקשקילה ואזורים נוספים. במהלך הקריירה זכה פעמיים באליפות - אחת עם קבוצה לטבית והשנייה כאמור במכבי תל אביב.
בסוף 2023 אובחן פרוחננקובס כחולה בסרטן אלים. בעזרת תמיכה נרחבת מהקהילה המקומית וממשפחת הכדורגל הלטבית, גויס במהירות סכום חסר תקדים שאִפשר את המשך הטיפול בגרמניה - כולל תרומות שהגיעו מישראל.