וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אחים ואחיות לסמל לא שוכחים: הפרויקט המרגש במכבי ת"א

29.4.2025 / 17:32

עמותת האוהדים תפקוד את קבריהם של חבריהם ליציע בשנה החמישית ברציפות, עם תשורת זיכרון אישית מיוחדת במינה לזכר הנופלים

בווידאו: יום הזיכרון 2025 - תמונת מצב של מספר החללים והנופלים/צילום: דובר צה"ל, דוברות משרד הביטחון ראובן קסטרו AP ורויטרס

עמותת "אחים לסמל" של אוהדי מכבי תל אביב יצאה עם פרויקט מיוחד בשם "אחים ואחיות לסמל לא שוכחים", לקראת יום הזכרון 2025 לזכרם של אוהדי ואוהדות הקבוצה שנפלו במערכות ישראל ובפעולות האיבה. משפחות השכול הצהובות שתגענה לבתי העלמין בבוקר יום הזכרון, תמצאנה על קבר אהוביהן תשורת זכרון אישית מיוחדת במינה.

תהיה זו השנה החמישית בה פוקדים אוהדי מכבי תל אביב את קברי חבריהם ליציע. השנה יניחו האוהדים מעמד נר מיוחד עם הכיתוב- "אני אחיך אל תשכח!".

הפרויקט מקבץ לתוך "יציע ההנצחה" המרגש את הרוגי מלחמת השחרור ועד ימינו במלחמת חרבות ברזל. הנופלים והנרצחים מגיעים מכל קצוות הארץ, מדן ועד אילת. בין השמות המונצחים בפרויקט ניתן למצוא אוהדים שגופתם עדיין מוחזקת בידי חמאס בעזה, אוהדת שמשפחתה בחרה להביאה לקבורה בפולין ואת דוד ברגר שנמנה על י"א חללי מינכן שהובא לקבורה בקליבלנד אוהיו. ארבעה אוהדים נמנו על פרויקט מנוי לוחם, המאפשר לחיילים להגיע למשחקי הקבוצה כשהם יוצאים הביתה, ואוהד אחד התנדב בעמותה בפרויקט האוניברסית"א הצהובה בתור מורה פרטי לשחקני מחלקת הנוער.

"אחים לסמל לא שוכחים": פרויקט הזיכרון של אוהדי מכבי תל אביב. אחים לסמל, אתר רשמי
פרויקט מרגש/אתר רשמי, אחים לסמל

לצד מחוות הזכרון על הקברים עצמם, נעשות עוד מספר פעולות הנצחה נוספות, כמו למשל חניכת מיצג היכל הזכרון, תפאורות מיוחדות ביציעים, השתתפות נציגות האוהדים בטקס הזכרון של מחלקת הכדורגל, השתתפות בטורנירים לזכרם ועוד.

לכבוד יום הזיכרון 2025 יזמה קרן מכבי תל אביב פרויקט מיוחד במסגרתו שיתפו שחקני הקבוצה בסטורי האישי שלהם סיפורים של אוהדי הקבוצה, שנפלו או נרצחו במערכות ישראל ופעולות האיבה. הטקסטים נכתבו על ידי בני המשפחות, ששיתפו את הסיפורים האישיים שלהם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully