וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"לא נשכח אותך". 32 שנה לפציעת הספורט שטלטלה את העולם

ב-28 באפריל 1993, בובאן ינקוביץ' רתח על שריקה של השופט ואיבד את קור הרוח. התגובה שלו סימנה את הדרך לסיום עגום של חייו

הפציעה של בובאן ינקוביץ' ב-1993/יוטיוב

היום מציינים 32 שנים לאותו אחר צהריים טרגי שבו נפצע בובאן ינקוביץ', ב-28 באפריל 1993, פציעה שהותירה אותו מרותק לכיסא גלגלים עד שנת 2006 - אז הלך לעולמו.

פאניוניוס אירחה אז את פנאתינייקוס למשחק פלייאוף ועמוק בתוך המחצית השנייה נשרקה לחובתו של ינקוביץ' עבירת תוקף. זו הייתה העבירה החמישית של הסרבי בן ה-29, שרתח מזעם ונגח בעוצמה בעמוד של הסל.

כתוצאה מעוצמת הפגיעה, ינקוביץ' גרם לעצמו נזק חמור ובתי הפיך בעמוד השדרה ונותר משותק. הפציעה והסיפור הכו גלים והגיעו עד קצוות תבל, גם בימים נטולי האינטרנט והטלפונים חכמים - בעידן העיתונים והמידע שהגיע בעיקר דרך מהדורות חדשות בטלוויזיה.

הוא בילה את 13 שנות חייו האחרונות בכיסא גלגלים. בעקבות כך סבל מעלייה ניכרת במשקל, שגרמה לעומס כבד על לבו. ב-28 ביוני 2006, בזמן ששהה בחופשה על ספינת תענוגות באי רודוס, הוא מת מאי-ספיקת לב בגיל 42.

הודעה של פאניוניוס לזכרו של בובאן ינקוביץ'. פאניוניוס, צילום מסך
הודעה של פאניוניוס לזכרו של בובאן ינקוביץ'/צילום מסך, פאניוניוס

ינקוביץ' זכה לאהבה עצומה מצד פאניוניוס ואוהדי הקבוצה, שמעולם לא שכחו אותו וממשיכים להזכיר ולהנציח אותו בשירי העידוד במגרשים. הקבוצה מאתונה הפרישה את המספר 8 שאיתו שיחק. "בובאן, אנחנו אוהבים אותך, לעולם לא נשכח אותך", נכתב היום בעמודים הרשמיים של המועדון ברשתות החברתיות.

  • עוד באותו נושא:
  • כדורסל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully