וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"טיקטוק חסום פה, אולי בגלל זה הילדים משחקים כדורגל ברחוב"

הכדורגלן הספרדי הראשון בתולדות הליגה הקירגיזית: "כאן כולם משחקים בחוץ גם במינוס 15 מעלות. יש מלא משחקים ואופניים, ואף אחד לא גונב אותם"

התקציר המלא של גמר גביע המלך: ברצלונה גברה 2:3 על ריאל מדריד בקלאסיקו/ספורט1

שומעים היום יותר ויותר תלונות, בעיקר מצד מבוגרים - אלה שזוכרים את ימי הרחוב, את השערים בין שני בלוקים ואת הכדורים הקרועים. הם מתלוננים שילדים כבר לא משחקים כדורגל בחוץ, שהם רק יושבים בבית מול מסכים, שהרגליים תקועות בספה והראש בתוך טאבלט או טלפון. עבורם, העולם השתנה לרעה, והכדורגל — כמו התמימות — הלך לאיבוד.

אבל לא בכל מקום. הכדורגלן הספרדי-מרוקאי, מוניר עבדסלם, התראיין באריכות ל"רלבו" וסיפר על מקום על מציאות שונה. עבדלסם, יליד מאיורקה, הפך בינואר לספרדי הראשון אי פעם שמשחק בליגה הקירגיזית. ולמרות קריירת כדורגל שלא נסקה מעבר לליגות הנמוכות בספרד, זה זיכה אותו בריאיון נרחב.

"טיקטוק חסום פה. אי אפשר להוריד את האפליקציה, אלא אם כן יש לך VPN", הוא סיפר ל"רלבו", "אולי בגלל זה הרחובות מלאים בילדים שמשחקים כדורגל - גם בקור של מינוס 15 מעלות. רואים צעצועים, כדורים ואופניים ברחוב, ואף אחד לא גונב אותם. זה שונה לגמרי מספרד".

ילדים משחקים כדורגל ברחוב, קירגיסטן. Yoray Liberman, GettyImages
ילדים משחקים כדורגל ברחוב, קירגיסטן/GettyImages, Yoray Liberman

מוניר הוסיף: "הליגה כאן מורכבת מ־14 קבוצות. האלופה משתתפת בקונפרנס ליג האסייתית, שהיא המקבילה לליגה השלישית של ליגת האלופות באסיה". לדבריו, המגרשים טובים, אך קהל הצופים מועט: "אם יש 1,500 איש במשחק - זה הרבה. האהבה כאן היא דווקא לספורט הקרבי: UFC, MMA ואיגרוף".

הספרדי חתום עד סוף נובמבר 2025. "אחר כך אשוב למאיורקה לנוח. בטווח הארוך אני מתכנן להישאר לשחק מחוץ לספרד עד שבתי תתחיל ללמוד בבית ספר, ואז נחזור".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully