עוד ערב חם של פלייאוף NBA נפתח אמש (שבת) עם משחקים מוקדמים, ונמשך עם דרמות אל תוך הלילה - כולל דאנק ניצחון היסטורי לזכות דנבר.
משחקי הלילה:
מיאמי - קליבלנד 124:87 (ההיט עלו ל-0:3 בסדרה)
ממפיס - אוקלהומה סיטי 117:115 (הת'אנדר ניצחו 0:4 בסדרה)
ל.א. קליפרס - דנבר 101:99 (הנאגטס השוו את הסדרה ל-2:2)
גולדן סטייט - יוסטון (1:1 בסדרה) 93:104 (הווריירס עלו ל-1:2 בסדרה)
ל.א. קליפרס - דנבר 101:99 (הנאגטס השוו את הסדרה ל-2:2)
איזה משחק ואיזו סיומת קיבלנו באינטואיט ארינה, המשך ישיר לסדרה המותחת ביותר של הסיבוב הראשון. ללא ראסל ווסטברוק הפצוע ועם סגל קצר וחבול, הנאגטס נראו בדרך לניצחון משכנע, אבל שמטו יתרון של 22 נקודות ברבע האחרון - רק כדי לנצח עם דאנק היסטורי של ארון גורדון על הבאזר. בשוויון 99, דנבר הלכה לכדור אחרון שהסתיים עם זריקה קשה של ניקולה יוקיץ' שלא פגעה בכלום - אבל אז גורדון הגיח מאחור בהפתעה והמשיך בהטבעה, בסל שאושר אחרי צפייה של השופטים בהילוכים החוזרים שראו כיצד שחרר את הכדור בזמן בחלקיק של שנייה. בארצות הברית בדקו ומצאו שמדובר בפעם הראשונה בתולדות ה-NBA שמשחק פלייאוף מוכרע עם דאנק על הבאזר, וכעת אחרי עוד דרמה, הסדרה תחזור לדנבר ובוודאי תמשיך לספק אקשן במיטבו.
יוקיץ' סיים עוד משחק עם שורה סטטיסטית מפלצתית של 36 נקודות, 21 ריבאונדים ו-8 אסיסטים, מייקל פורטר וכריסטיאן בראון הוסיפו 17 כל אחד, ויחד עם גורדון הם הצליחו למנוע ממשחק שהתנהל בשליטה שלהם ברובו המוחלט לחמוק מבין האצבעות. הקליפרס הובילו לראשונה במשחק כשנותרה קצת יותר מדקה לסיום אחרי שמחקו פיגור 20 בתום הרבע השלישי, אבל אז הגיע אקורד הסיום הצורם. קוואי לאונרד הוביל את המפסידה עם 24, נורמן פאוול עם 22 ואיביצה זובאץ עם 19, 12 ריבאונדים ו-6 אסיסטים בלטו גם כן, וכך גם ג'יימס הארדן שקלע 15 וחילק 11 אסיסטים - אבל הפעם זה לא הספיק לחבורה של טיי לו.
גולדן סטייט - יוסטון (1:1 בסדרה) 93:104 (הווריירס עלו ל-1:2 בסדרה)
איזה לילה לסטף קרי. שעות בודדות לפני המשחק הודיעה גולדן סטייט שג'ימי באטלר שנפצע במשחק מספר 2 ייעדר, ובהיעדרו לקח סטף את העניינים לידיים עם התעלות אופיינית, כמו בימים הגדולים. 36 נקודות באחוזים מצוינים (12 מ-23 מהשדה, 5 מ-13 מהשלוש ו-7 מ-8 מהעונשין) לצד 9 אסיסטים ו-7 ריבאונדים, סחפו את הווריירס לניצחון גדול על אף השמיכה הקצרה של סטיב קר, אחרי רבע אחרון דומיננטי שהמחיש את הבדלי הוותק והניסיון בין הקבוצות. קרי גם נכנס לטופ 10 קלעי הפלייאוף בכל הזמנים, אחרי שעבר את טוני פארקר, וקיבל עזרה מהספסל עם 17 של באדי הילד ו-16 של גארי פייטון ג'וניור, כשדווקא דריימונד גרין רושם ערב פושר עם 9 נקודות (3 מ-11 מהשדה), 8 ריבאונדים, 4 אסיסטים, 3 חסימות וגם 5 איבודים.
בצד השני, ג'יילן גרין, גיבור הניצחון במשחק מספר 2, נעצר על 9 נקודות בלבד הפעם (4 מ-11 מהשדה), והרוקטס סבלו מיום התקפי פושר למדי עם פחות מ-40% מהשדה. פרד ואנווליט הוביל את הרשימה עם 17, אלפרן שנגון (7 מ-18 מהשדה) הוסיף 15 ו-11 ריבאונדים וגם אמן תומפסון בלט עם 11 ו-7, אבל יוסטון צריכה לקבל הרבה יותר מהכוכבים שלה כדי לצלוח את הסדרה הזו בהמשך.